torsdag 7 oktober 2010

En helt annan grej:

Ni vet såna saker som vi 70- och 80-talister svänger oss med angående barndomen (typ att vi tvingades leka med kottar, en piggelin kostade fyra kronor och det var snö varje jul), jag har kommit på en till sak: oregano på pizzan.
Får man inte det längre eller? Jag har inte fått oregano på en pizza sedan slaget vid Lützen. Har ni? Och var bor ni i så fall?

11 kommentarer:

 1. Hahaha. Vilka flashbacks. Varför försvann oreganon???

  SvaraRadera
 2. lärde gå och glutta på pizzaresterna från igår i kylskåpet, det ÄR små grönsvarta prickar på men om det verkligen är oregano vetefasen, väldigt tam isf

  SvaraRadera
 3. Jodå, här i Bollnäs får vi fortfarande oregano på pizzorna, men sen är väl inte Bollnäs känt för att ligga i framkant heller...

  SvaraRadera
 4. Massor med oregano på pizzorna här i Köpenhamn... Annat var det när JAG var liten! Då var det en tant i Edsele som bjöd på pizza med kalvsylta. Did. Not. Eat. That.

  SvaraRadera
 5. Om man vill ha oregano på och f.ö. inte bryr sig om smaken eller konsistensen kan man gå till Tenerifa pizzeria på Regementsgatan. Man får en liten påse med oregano att lägga på om man vill.

  Det jag verkligen saknar är den där lukten (av bränt mjöl?) som alla pizzerior hade förr men som är helt borta nu. Och jag jag saknar Capriciosa med burk champisar. Mycket mer "pizza som det var förr" än lyxiga färska champisar.

  SvaraRadera
 6. jag hatar oregano och beställer alltid utan men tycker ändå det smakar oregano. minns du inte att de hade oregano på typ all mat på VDG?

  SvaraRadera
 7. Vi får jämt oregano på pizzan. Bor i Uppsala. :) Det jag saknar är ostrimlad skinka, som små fyrkanter. Haha, petitess egentligen, men micket vikti!

  SvaraRadera
 8. Dagens I-lands problem...

  SvaraRadera
 9. Äh mamma, vadå i-landsprolem, jag är inte ens särskilt förtjust i oreagano på pizza, jag ville bara veta hur det såg ut i landet.

  SvaraRadera
 10. Alltid. Bor i Lund :)

  SvaraRadera
 11. Hahaha.. ja oregano på pizza! Vad var det? Jag köpte "pizzakrydda" när jag flyttade hemifrån som jag envisades med att krydda min hemgjorda pizzor med hela tiden trots att jag tyckte att det var skitäckligt. Det skulle bara vara så.

  SvaraRadera