lördag 26 februari 2011

En till ASVIKTIG grej

En annan sak som mest har att göra med att jag är typ helt ljusblå slash genomskinlig: Får man sola solarium nu för tiden eller? Jag hade behövt ett par varv i grillen för att kunna möta min blick i spegeln på morgonen utan att dö februaridöden.
FINNS det ens bemannade solarier längre eller måste man gå till såna där tomma runkvänliga ställen med fasttejpade mobilkameror i taket?

8 kommentarer:

 1. Jag tycker i hemlighet att man får om man håller på att avlida av gråblåhet.

  SvaraRadera
 2. Åååååkej...

  Om du solar solarium 10 gånger på ett år ökar chansen för hudcanser med 75 PROCENT!!!! Typ enligt Enligt Statens strålskyddsinstitut bara... eeh

  Också, 96 procent av hudens totaaaala åldrande kommer från strålning. Det gör oss inte bara rynkiga, utan elasticitetslösa. Vill du ha skrynkliga hänglår när du är 39 eller?!?! VA!?

  Solarieljuset är annorlunda än det naturliga solljuset, eftersom den mest består av UVA. Sån strålning tränger ner i de djupare hudlagren och skadar vävnad och blodkärl. Det är dessutom UVA-strålningen som gör att huden förlorar sin elasticitet. OOOOOCH - Eftersom solarium får ha tre till fyra gånger så stark UVA-strålning som vanlig sol har, åldras huden också snabbare än normalt. Typ 4 gånger fortare.

  Dessutom kan man inte solarium:a bort vinterdepp och brist på D-vitamin. Vi behöver UVB-strålning för att bilda D-vitamin i huden och eftersom solarium har mycket lägre UVB-strålning ger det inte samma effekt som i den vanliga solen.

  Så.. don't make me come down there and hurt you föfan.

  Hälsningar arg_och_blek_81

  SvaraRadera
 3. Det finns bara sådana där läskiga runkställen nu för tiden. Är helt övertygad om att man blir våldtagen på dem.

  SvaraRadera
 4. jag har aldrig solat solarioum. aldrig i hela mitt liv. men jag vill nu - trots att det är så satans farligt och blahablahablaaha. jag dör fanimej blekhetsdöden och får gråtklump i halsen varje morgon när jag tittar mig i badrumsspegeln så lite färg är snart ett måste. ska vi gå till ett runkställe tillsammans?

  SvaraRadera
 5. http://www.solasolarium.se/farligt-att-sola-solarium/

  några gånger i februari är nog ingen fara!!

  SvaraRadera
 6. Nääää! Snälla du! Inte solarium. Det är banne mig snyggare med genomskinligt än med fejk-bränna. Och jag tror på riktigt att man får cancer bara av att stava till solarium.

  SvaraRadera
 7. Åh. Jag var i ett sånt där runkbås idag och solade min bleka kropp. (Och färgade rått-utväxten på knoppen gjorde jag också.) Nu kan jag se mig själv i spegeln utan att bli rädd för det gråa spöket.

  Brukar gå en gång i januari och en gång i februari varje år max. Jag känner att den stora lycka som de 2x15 minuterna i cancersängen ger mig är värd lite hudsladder.

  Göre!

  SvaraRadera
 8. Solarier röstar jag nej till men kanske lite brun-utan-sol-kräm/spray?
  Lite glow och mindre glåm... :)

  SvaraRadera