lördag 28 maj 2011

Edit till föregående inlägg

Och en sak som stör mig ofantligt mycket är bankkvinnans ton i "föräldrarna brukar hjälpa till". Ett hus vi kollade på hade kontantinsats på 375 000 och så femtio till för lagfart/pantbrev, VILKA föräldrar har 425 000 att ge/låna sitt barn?
Är jag helt världsfrånvänd som tycker att det är mycket pengar att bara sitta på?

10 kommentarer:

 1. Nej, det är du inte. Kärringen är galen!

  SvaraRadera
 2. Alltså, det är ju inte helt ovanligt att folk lånar till kontantinsatsen, dock är det ett ganska dyrt lån att ta.

  Men den där bankkärringen, jag tycker du ska ringa tillbaka och säga att ni byter bank om man blir bemött med den attityden. Du är bankens kund och en mkt värdefull sådan när du ska skaffa bolån - så ring runt, de ska inte vara dryga, de ska vara angelägna om att ha dig som kund. Skithuvuden!

  SvaraRadera
 3. Föräldrarna har kanske ett hus som de har amoreterat på i 40 år och som det går att låna 400k på extra utan problem? Det är nog snarare det som är det vanliga, inte att de sitter på 400k på ett konto.

  SvaraRadera
 4. Jenny: Tack

  Katta & Moa: Ja men hon SA ingenting om det, inget alls, bara "de nya reglerna är så här". Dumma hon.

  Andreas: Jo, men VILKA har det egentligen? Procentuellt sett? Jag känner knappt några som har föräldrar som fortfarande är ihop. Mina är ju det, men de har köpt ett hus för 85 000 (true story) i världens minsta by, så det är ju kört där också. Plus att jag är vuxen, jag vill klara mig själv. Och förresten, även om någons föräldrar hade de pengarna så har ju många fler än ett barn, hur ska de andra få råd?

  SvaraRadera
 5. Det är så jävla vansinnigt att man blir tokig! Väldigt väldigt sorgligt, och precis som du nämnde - hurifan ska det gå till att säga upp sig från jobb i stan för att flytta ut till billigt boende på landet och inte ha jobb?! Uhuu :(

  SvaraRadera
 6. Äsch. Det är en ytterst liten klick som sitter på extrema förmögenheter och kan lyfta värdepapper och sälja av mark och skog för att ge barnen vad dom vill ha.

  Håller med Katta! DU ska inte bli dissad av banktanten. DU har rätt att bli vänligt, angeläget och krusat bemött. Banken har inte rätt att vara dryg mot dig. Kom ihåg att du gör banken en tjänst, inte tvärtom.

  Ring runt till flera banker, förklara vad ni är i stånd att göra och att du är redo att byta bank om ett mer förmånligt avtal går att ingå. Fiska. Då kan det hända grejer. Den där surkärringen ska dock få veta att hennes stil och attityd gjorde att dom missade potentiella miljonlåntagare.

  SvaraRadera
 7. Håller helt med föregående talare. Med den attityden borde tanten i luren vara glad att hon ens har ett jobb. Det är deras uppgift att vara trevliga ffs. Jag säger som dom flesta andra, kolla runt bland andra.

  Tänk på dom föräldrar som har 5 barn..jo tjena och fiska upp pengar till alla ungars boende.

  Hoppas solen skiner lite i Malmö idag! =)

  SvaraRadera
 8. Ni har absolut rätt, vi har ju olika banker också så vi kan förhandla lite, en av oss måste ju byta oavsett.

  Vill försvara bankkvinnan lite också, hon var liksom inte DRYG när hon sa så, utan var väldigt trevlig hela tiden. Men hon kunde ju absolut ha sagt nåt i stil med "man KAN ju ta ett blancolån/vissa gör ju si och så" så att man inte bara ville gå och skjuta sig.

  SvaraRadera
 9. Skulle säga just det som redan står. Men skriver det ändå, byt bank.

  SvaraRadera