onsdag 27 februari 2013

Una alkoholfri cerveza por favor

Nämen dra på trissor, vi ska minsann fira påsk i Barcelona!

Såååå, ni allvetande bloggläsare – var när hur och varför gällande allt från mat till boende och sevärdheter önskas allra ödmjukast. Ni kan väl dela med er av era do's and dont's tack? Guldstjärna i kanten till den som kan namnet på en god alkoholfri öl!


11 kommentarer:

 1. SAN MIGUEL!!! Bästa alkoholfria ölen, nollnollnoll procent och dessutom spansk. Ljus och citronig - jag gillart för jag gillar sånt. Men annars har jag recenserat alkoholfri öl i min blogg: http://avjohannanystrom.se/2012/06/26/max-05-och-en-mindre-forseelse/ Men vet inte hur många av dem som finns i Spanien liksom. Åh gu va trefligt med en spanienresa!

  SvaraRadera
 2. Wohoo, så himla härligt att åka iväg en sväng! När det kommer till sevärdheter tycker jag att man kan slänga några (eller många) wow-blickar på sagrada familia och övrig arkitektur Gaudi har lämnat spår från där.

  SvaraRadera
 3. Barcelona är min absoluta favoritstad, det går inte att inte fylla dagarna med kul grejer när man är där. Vill ni se massor så är faktiskt en bra grej att åka turistbussen runt stan, jag tyckte iaf att det var väldigt trevligt och man fick snabbt en överblick på hela stan och särskilt på vad man ville titta närmare på.
  Det finns massor av billiga lägenheter att hyra in sig i, istället för dyra hotell. Betalade 200€ för en vecka första gången jag var där och 150 € andra gången. Kan dock inte ge specifik länk då det är min vän dom har allt sånt sparat. Men fanns en uppsjö att välja mellan hursomhelst.
  Undvik restauranger kring Ramblan om ni vill äta billigt, och håll hårt i väskan, finns tyvärr massor av tjuvar.

  SvaraRadera
 4. Glömde! En av mina favorit sevärdheter i Barcelona är den stora fontänen Montjuic! På helgkvällar är där världens mysigaste ljusshow! Missa ej! Såna coola grejer där det händer saker är mer min grej än att besöka alla 100.000 museum, men smaken är som baken :-)

  SvaraRadera
 5. Om ni åker över påsk lär det vara parader till förbannelse där, de tycker sånt är festligt vid den tiden på året. Många stora Jesus- och Mariafigurer, samt egentligen vilken påskbibelscen som helst ska bäras runt i stora folkmassor. Om det verkar intressant eller inte kan ni få avgöra själva, personligen tyckte jag det var festligt först och skitjobbigt efter de första fem paraderna. Men det är väl då man går på ölen :)

  SvaraRadera
 6. Tibidabo! Ta bergbanan upp till det gamla nöjesfältet. Sjukt värt det! Jag var i Barca som preggo och är inte överdrivet nöjd med utbudet av alkoholfri öl. Dock schyssta juicedrinkar i de flesta barer. Grymt god mat på restaurant sinatra mellan las ramblas och barrio gotic också.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker Du ska prova Cruzcampo 0,0% San Miguel 0,0% eller Mahou.

  mmmmmmmmmmmmmm!

  Josefin

  SvaraRadera
 8. Berlin! Gudomliga priser på bärs (finns massor med alkoholfria öl i tyskland), skitmkt bra ristoranger, helt MAGISKT på våren. Inte så dyrt, inte så lång resa. Purrfect!

  SvaraRadera
 9. Vad gäller alkoholfri öl rekommenderar jag varmt alkoholfri veteöl. Smakar nästan exakt som vanlig veteöl. & för att koppla ihop det med mitt inlägg innan - tyskarna är bäst på veteöl = landet dignar av alkoholfri veteöl.

  SvaraRadera
 10. Cafe Ben - är ett måste!

  http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g187497-d2101870-Reviews-Ben-Barcelona_Catalonia.html

  Underbart litet ställe!

  SvaraRadera
 11. Wheee rosso/negro på avenida diagonal BÄSTA maten jag ätit i mitt liv! O jag har åkt tillbaka för den restaurangens skull!

  SvaraRadera