lördag 13 april 2013

Chockerande upptäckt på internetz

Vi köpte en vagn ju. En finfin Brio Happy, två år gammal och fullt fungerande enligt konstens alla regler. 2500 kronor inkl vinteråkpåse, uv-/myggskydd (OBS, ej fågeln uv, strålningen uv) och regnskydd. Den är liksom... bra. Perfekt för oss. Men så tänkte jag att det vore kul att sy ett nytt tyg till suffletten, svart är ju liksom ingen asball kulör, och så googlade jag på "sy om suflett" och "pimpa barnvagn".

OH
MY
GOD
!

Här har jag gått och i min enfald trott att en barnvagn är något man köper till en rimlig peng och sen har tills barnet i fråga växer ur den. HA HA HA! Det verkar jag vara ganska ensam om. Visste ni att det finns folk som byter barnvagn typ varje månad? VARJE MÅNAD. Som har bäbisar som är... bäbisar (okej, jag är dålig på att bedöma ålder men mer bäbisar än barn) och ba "Kolla paketet som kom idag, barnvagn nummer sju, en Bugaboo Donkey!" och man ba "SJU? Har du köpt SJU vagnar till ditt barn redan?"

Vet ni vad en Bugaboo kostar? Typ tolvtusen spänn! Vet ni vad SJU Bugaboo-vagnar kostar? You do the math.

Är detta normalt? Eller nej, det kan det ju inte vara, så jag ändrar min frågeställning till Är detta verkligen sunt? Även om man säljer vagn 1 när man köper vagn 2 och sen vagn 2 när man köper vagn 3 så måste man ju förlora orimliga summor med pengar på detta? Plus att vagnarna är skitfula, men det är ju en smaksak.

Snälla, säg att det finns någon som läser detta som är vagnberoende och kan förklara hur tankegångarna går i mammahjärnan (för det verkar vara brist på pappor bakom de här barnvagnsbloggarna), jag är helt sjukt nyfiken!

9 kommentarer:

 1. Jag vet, det är helt SJUKT! Du ska se barnvagnsgrupperna på FB, herre Gud... Man "måste" ju ha en hemmavagn, en promenadvagn, en stadsvagn, en skogsvagn, en resevagn osv osv ut i evigheten... Jag blir mörkrädd :p

  SvaraRadera
 2. Hur många par skor har du? Man måste ju matcha vagn efter klädsel och väder, annars kan det ju skära sig rejält och alla bara tittar konstigt på en.
  Vill du vara ute eller inte? Vill du ha respekt bland föräldragruppen? Har du inte sett solsidan?

  SvaraRadera
 3. Visst är det galet??!! Jag har en. Den har funkat utmärkt. När jag har rest har jag lämnat den hemma och hyrt sulky på plats, det har också funkat utmärkt.

  SvaraRadera
 4. Åh, jag vill också veta hur folk tänker!! Hoppas nån svarar :)

  ...fast hm, vi HAR faktiskt haft ett gäng vagnar vi med kom jag just på.

  Vi köpte en (begagnad) barnvagn när jag väntade Moa. Sen sålde vi den och köpte en syskonvagn (beg) när Noel var född. När han var nåt halvår kände vi (faktiskt båda!) att vi 'behövde' byta vagn. Så vi investerade i gå-springa-cykla-gå-i-terräng-vagnen Chariot (ny). Och så fick vi en gammal sova-på-föris-vagn till Noel av ett par kompisar... och utöver de två har vi en 'mini-vagn' som är smidig att ta med i bilen... fast den bor 99% av tiden i förrådet.

  Oups.

  SvaraRadera
 5. Ha! Ha! Du skojar?!

  Amningshjärna har fått en tydligare innebörd.

  SvaraRadera
 6. Alltså omg!! Jag upptäckte samma sak när jag de senaste veckorna letat vagninfo inför köp. Jag blev så rädd att hamna där att jag gick in och beställde första bästa vagn pronto. FREEDOM!

  SvaraRadera
 7. hej! jag känner som dig, har inte tänkt att hamna i något barnvagns-hoarderläge, för det är ju dyrt och tar plats. Vi gjorde som Sofie här ovan, ba bestämde oss och köpte. Är en så pass "dålig mamma" att jag inte har packat upp den än, kartongen står i förrådet. Men hey! det är ju 3 månader kvar. Vi hinner. / Annakarin

  SvaraRadera
 8. har en kompis som är en av de där barnvagnsbytarna du pratar om. på ett år hade de avverkat TRE NYA VAGNAR. Helt galet. Vi har köpt båda våra på blocket (Eddan behöver en annan typ av vagn nu när han är så gammal) och den ena kostade 400 kr.

  SvaraRadera
 9. Man inser efter ett tag att man behöver olika vagnar för olika tillfällen.... Men så köpte vi en beg chariot cougar (just en sån där cykla/springa/gå/hunddrag OCH åka skidor med) så behöver man ingen annan vagn, någonsin! Den funkar tom nu som syskonvagn, en bräda där fram o vips kan båda barnen åka. Bästa investeringen någonsin! Köp en sån som komplement t brion, så har vi en drös m tillbehör vi inte använder ;-)

  SvaraRadera