onsdag 19 juni 2013

Allt kretsar inte kring St Eriksplan

Busschaufförer har gått ut i strejk på olika ställen i landet och TV4 gör reportage från Stockholm. "Resenärerna får nu åka tunnelbana, cykla eller försöka samåka". 

NÄHÄ?! OJ VILKA STACKARE!

Herregud, ställ reportern i en skogsdunge utanför Umeå och prata med folk som har åtta mil till jobbet istället så man fattar att det faktiskt blir ett problem när folk inte KAN åka kommunalt. Att några stockholmare tvingas ta cykeln till jöbbet en solig junimorgon är ju inte prime time-news direkt.

8 kommentarer:

 1. Tycker att det borde finnas någon slags ersättning som täcker lönebortfallet om det inte finns någon fysisk möjlighet att ta sig till jobbet.

  SvaraRadera
 2. I'm with you lady! Plus: anledning till att folk strejkar, det är liksom inte för att få en extra sovmorgon.

  SvaraRadera
 3. W O R D !

  mvh lantis

  SvaraRadera
 4. Haha, word. Och liksom... i innerstan, Stockholm är inte SÅ stort att det ej går att använda sina två ben för att ta sig runt - lite värre för oss i förorten om pendeln inte går imorrn, men det löser sig ju det också, viktigast är ju att folk har schysta arbetsvillkor!

  SvaraRadera
 5. Ha ha så typiskt. När jag jobbade med att boka besiktningstider så blev en stockholmare GALEN om hem var tvungen att ÅKA TILL ANDRA SIDAN STAN??!?? Då fick man veta att man levde. Men en norrlänning som fick tid för bil och släp 20 mil bort enkel resa blev skitglad och tog den direkt.

  SvaraRadera
 6. Alltså, inte ens jag som bor i Sthlm påverkas liksom av busstrejken. Och också: folk/media verkar helt glömma bort/skita i anledningen till strejken. Pft.

  SvaraRadera
 7. Alltså i princip håller jag med dig - det blir fånigt när all nyhetsrapportering utgår från Stockholm och Stockholmsperspektiv.
  Men... har man bosatt sig långt ut på landet har man oftast bil. Det är väldigt många i Stockholm som anpassat sig till att de bor som de gör och inte har bil (eller för den delen cykel). Att de inte har bil är ju bra!! Och bor man på ena sidan stan och ska ta sig till andra sidan (alltså, nu pratar vi inte innanför tullarna)så kan avstånden faktiskt vara ganska stora. (Själv går jag till jobbet varje dag, så jag klagar inte för egen del. Även om jag oroar mig något för morgondagen då jag ska ta mig till naprapaten och pga diskbråck inte kan cykla och gångavstånd är det knappast. Men det löser sig...)

  Sen är det full respekt för de som strejkar. Och syftet med strejk är ju faktiskt att det ska ställa till lite problem, så man fattar hur viktiga de här personernas jobb faktiskt är. Annars har det liksom inte så stort förhandlingsvärde - så självklart ska nyheterna rapportera om de problem det medför... i alla delar av landet.

  SvaraRadera
 8. full respekt för de som strejkar men det är också viktigt att visa att det är skitjobbigt när de inte jobbar! jäkla arbetsgivare som inte vill ge schysta anställningar, så att vi inte kan ta oss till jobb och skola! VI är ju tacksamma för förarnas jobb, då ska ju arbetsgivarna vara det också. och just därför blir det ju också snett när man tar upp gnällspikar från st eriksplan, om de prompt måste hålla sig i sthlm (man har ju noterat vissa svårigheter att hitta ut för journalister) kan de ju åtminstone utnyttja tunnelbanans förträfflighet och intervjua någon som faktiskt reser nånstans. "ta cykeln" är ju som ett hån både mot resenärer och de jobb som kollektivtrafikens förare utför. tycker jag. borde kanske ha skrivit ett eget inlägg istället för att hijacka ett kommentarsfält men nu blev det så här... på nyhetsmorgon i fyran intervjuade de umeåbor för övrigt! som iofs bodde i city och inte led allt för mycket... oh well.

  SvaraRadera