tisdag 12 november 2013

Really kroppen? Hur tänkte du nu?

Sex veckor efter att Sigge fötts fick jag tillbaks min mens. Sex ynka veckor. Det tog ett tag innan jag fattade vad det var och jag försökte in i det längsta tänka att det kanske var något annat (vet ej vad det skulle vara, men bara liksom... något annat). Men nu är den här för andra gången och visst, det är fantastiskt att allt funkar och kvinnokroppen är ascool och yadayada – MEN HUR I HELVETE KAN MIN KROPP TYCKA ATT DET REDAN ÄR DAGS FÖR ETT SYSKON TILL SIGGE? Hur tänkte kroppen där?

Har den inte lärt sig någonting alls sedan den förra graviditeten som avslutades för mindre än tre månader sedan? Har den inte läst min blogg där jag skrivit oavbrutet i nio (eller ja, tio) månader om hur mycket jag inte uppskattar att vara gravid? Är den helt verklighetsfrånvänd, kroppen?

Moder natur alltså. Ibland är hon en gammal hagga.

15 kommentarer:

 1. Hahaha, aaaaww och AKTA DIG/ER, jag har en kompis som ba "nääääää inte mens redan!" och sen: HEEEJ syskon, mhmm du var seriös, jahaa..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jäklarns, det hade varit... mindre kul.

   Radera
 2. Vilken superkropp du måste ha! Geeez

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om jag håller med om det kan jag säga. Men det lät bra!

   Radera
 3. Fast kroppen tror ju att Sigge blev uppäten av en varg eller nåt, då den inte producerar mjölk. Ammar man så dröjer det längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag och nej, ammar man så KAN det dröja längre, men det är ingen garanti för att inte ägglossningen ska sätta igång. Och jag ammar fortfarande lite på nätterna, så kroppen har fel, inga vargar har ätit upp Siggan :)

   Radera
  2. Jag ammade båda mina barn fullt och hade mat till en hel flock med ungar.
   Trots det kom mensen efter 9 resp 6 veckor.....
   Så att amma är definitivt ingen garanti för att slippa mensen på ett tag. Tyvärr.......
   /CC

   Radera
  3. Åtta veckor trots helamning!

   Radera
 4. min kom också efter typ 6-7 veckor, ammade förstingen 1 månad iaf. andringen 2 veckor.... jääj.......

  SvaraRadera
 5. Kroppen är roligen. Gick minst 6 mån innan jag fick tillbaka mensen efter tvåan. Tack! Sa jag, faktiskt. Kroppen fattade på något sätt att jag inte mådde på topp, var trött och hade någon form av depression. Och nu 3 år senare är vissa mensperioder nästan värre än en graviditet då kroppen ger mig foglossningar, ångest och så blöder jag mycket mer än tidigare. Tur jag har bra blodvärde (hej ryggbiffen!).

  Om jag vill ha fler barn, nej, men livmodern skriker JAAAAA! Tur den går att tysta!

  SvaraRadera
 6. Jag lever på hoppet om att det ska dröja länge till, men inser att bebben är fem månader... Snart kommer den nog.

  SvaraRadera
 7. Här sitter jag och väntar på mensens stora återkomst och min dotter är snart 11 månader, jag slutade amma för 3 månader sedan...

  SvaraRadera
 8. Kroppen är lite som rysk roulette ibland...

  SvaraRadera
 9. Ja eller så kommer den efter ynka fyra veckor och gör så att man blir så blodfattig att man måste in akut och få dropp... inte så vanligt tydligen men det hände tyvärr mig.

  SvaraRadera
 10. Hormonspiral FTW! Jag satte in min två veckor efter Gael föddes. Har inte haft mens sedan maj 2011.

  SvaraRadera