onsdag 4 december 2013

En annan slags samvetsfråga

Är det rimligt att som hockeyspelare tjäna 55 miljoner om året? Motivera gärna ditt svar. Tack.

6 kommentarer:

 1. In the words of the almighty Minions "ööh... NO!"
  Rent generellt är jag tveksam till att någon förtjänar 55 miljoner om året. Vad kan man göra mer än att äta sig mätt? Räddar man inte liv och/eller gör världen till en bättre plats (och jag har svårt att se att ishockey, eller fotboll för den delen, gör världen bättre) är det än mindre motiverat att tjäna 55 miljoner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju rätt konstigt. Var tar pengarna vägen, det GÅR ju inte att göra av med dom?

   Radera
 2. Om nu någon vill betala det så är väl personen "värd" det. Sedan skulle inte jag betala någon så mycket men folk får väl göra vad de vill med sina pengar. Det vore en stor skillnad om det var skattemedel eftersom jag måste betala skatt. Om jag inte gillar att ishockeyspelaren får 55 milj så behöver jag inte vara med och betala.
  Pelle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu handlade det inte om dig och dina pengar, utan om det är rimligt att någon får så mycket pengar i förhållande till insats (stå i ett hockeymål), oavsett vem som betalar. Om någon ville betala mig 55 miljoner om året för att jag skulle blogga så hade jag ju också varit "värd" det, men det hade ju varit helt sjukt orimligt.

   Radera
 3. Lika så fotbollsspelare. Hur kan brandmän, bland annat, som sätter sitt liv i fara varje dag tjäna så sjukt mycket mindre än en fotbollsspelare/hockeyspelare. Alltså, jo.. men man är ju faktiskt nära på att dö när man sparkar på en boll. Man kan ju faktiskt snubbla... hmm..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet där är ju att pengarna kommer från helt olika håll, det är sponsorpengar och biljettintäkter osv, och det är ju inget som brandmän får, men jag tycker hellre att det kunde varit tvärtom, normal lön till idrottsmänniskor och miljoner till brandmän, poliser och vårdpersonal.

   Radera