måndag 9 december 2013

En sak jag funderat på på sistone

Det här med att pussa sitt barn, tycker barnen också om det? Jag menar, de LÄR sig ju att tycka om det eftersom de fattar att det är mysigt, men är det något som finns i naturen? Kramar är ju en sak, det ger ju både skydd, värme och trygghet, men pussar?
Slickar mammadjuren bäbisdjuren i ansiktet av kärlek?

6 kommentarer:

 1. Djur pussas ju! I alla fall de jag har haft. Eller, de tvättar väl, men på samma nu ska jag mysa med dig-sätt.

  SvaraRadera
 2. Jag märker att du inte träffat min hund. Han är besatt av att slicka på oss för att gosa liksom.

  SvaraRadera
 3. Min lilla tös på snart fem månader gillar inte pussar ...eller jag tror att hon tycker att det är konstigt när ett ansikte "dyker" rakt på hennes. Jag pussar henne därför bara när jag ändå är när som när vi kramas eller jag bär henne. Eller om hon tar initiativet vilket jag tycker är som mysigast:) T.e.x elefanter smeker sina ungar med snabeln, stannar om ungen blir sjuk och sörjer om dom dör.

  SvaraRadera
 4. Mina katter slickar varann på huvet när de ligger bredvid varann o myser! Och hon ena är väldigt slickig av sig på oss också när hon är nöjd och vill gosa.

  SvaraRadera
 5. Jag älskar att pussa på Dante och han älskar att pussa tillbaka. Vi pussas och pussas och nu är istället dilemmat att han börjar kännas för stor för att bli pussad på munnen... Jag menar, jag nöjer mig ju med att överösa hans ljuvliga barnakinder med pussar,det är han som vill pussas på munnen.. men det börjar kännas lite... tvivelaktigt..

  SvaraRadera
 6. Min tax Pella är en riktig pussgurka fast jag är ju observant på var hon har varit med tungan innan hon sätter igång. Nu har hon t om lärt sig kommandot "Pussa!" Hennes faster som somnade in i somras var inte alls intresserad, men min gamla tax Stina var också så där pussig. Hon liksom tryckte nosen mot mig och kom loss. Linda: jag vet inte hur gammal Dante är men inte kan det vara "tvivelaktigt" att pussa honom på munnen? Min morbror och hans söner pussade varandra på munnen utan att det var ett dugg konstigt.

  Ann Margret

  SvaraRadera