lördag 7 december 2013

Hur sover Sigge? Såhär!

Fick en fråga av Mimmi om hur Sigge sover på nätterna, och här kommer svar!

Sigge är hälften bäbis hälften fågel och flaxar med vingarna därefter, så han sover bäst på sidan med räven att hålla fast i. Han ligger i ett babynest i spjälsängen och har en (1) filt över sig. Innan han ska sova värmer vi en vetegroda i micron som vi lägger i nestet så att det är varmt när vi lägger ner honom, sen lägger vi den ljumma grodan vid hans fötter. Vi har några grader kallare i sovrummet än i resten av läggan också.

Han sover i sängen mellan 20-04, då vaknar han och är hungrig så han får en flaska mat (jag matar sittandes i vår säng) och sen sover vi sked tills det är morgon. Jag är stora skeden, Sigge är lilla skeden och räven är minisked. Då får Sigge och räven ett hörn av mitt täcke över sina ben.

Och med "jag" menar jag "jag eller Tobbe" även om det är jag som tar de flesta nätter eftersom Tobbe går i skolan på dagarna. Den här veckan har vi även haft premiär för att sova i olika rum efter att Alfie varit ovanligt stökig på nätterna och "han måste få sova i sängen nu för han har faktiskt ca-ha-ha-hancer!" (citat från mig, uttalas med ynklig röst). Av någon anledning går därför gäst- och sovrummet nu under namnen singelrummet och familjerummet. Väldigt Paradise hotel.

Ehhh... ja men det var väl allt på temat samsovning från den här familjen - även om särsovning verkar vara en bättre beskrivning för hur vi har det eftersom det tydligen bara är jag och hunden som sover ihop.

2 kommentarer:

  1. Oh, ett sånt intressant inlägg! På riktit alltså. Har en unge i magen (och en gubbe i Afrika, så det blir nog särsovning ett tag över ännu), men funderar mycket på hur och var och när le bebé skall sova sedan.

    SvaraRadera
  2. Fiffigt det där med baby nest och groda. Om jag och maken lyckas få barn till slut så tänker jag snatta de där idéerna för jag tänker att det var lite slitigt förra gången när ungen vägrade sova annat än typ hud mot hud. Men jag hörde aldrig talas om baby nest då. Utvecklingen har gått framåt. Det gillas.

    SvaraRadera