torsdag 12 december 2013

Orkar inte med fotbollssverige

Det är inte ofta jag skriver om sport eftersom jag bryr mig om detta cirka noll och ingenting, men det här med att Miiko Albornoz, en dömd barnsexförbrytare, ska spela i landslaget, vad är det för piss?

Jag skrev argt om detta redan i april, och är ännu mer förbannad nu. Trevligt svenskt landslag vi får, först en hustrumisshandlare och nu detta. Men visst, det är säkert procentuellt riktigt för hur samhället i övrigt ser ut, så kör i vind. Ska man representera sitt land så ska man.

Det snackas om att förbundet har godkänt det, att det som har hänt har hänt, men att det här är sport och han är godkänd för spel osv – men vad sänder det ut för signaler att det är okej att spöa sin fru och ha sex med minderåriga och ändå få komma in i värmen så länge man är bra på att sparka boll?
Ursäkta men jag måste gå och kräkas lite nu.

2 kommentarer:

  1. Du sammanfattar precis vad jag känner! Och så undrar folk varför unga killar sedan utnyttjar unga tjejer... hela samhället signalerar ju att det är ok.

    SvaraRadera
  2. Vi, fyra tjejer som haft årskort ett antal år, beslutade i och med domen att inte förnya det och mailade MFF. Vi fick svar, men det hjälper inte så mycket när de bara undviker sakfrågan gång på gång, se: http://kattdagis.wordpress.com/2013/04/22/vi-skrev-ett-mail-till-mff/ och http://kattdagis.wordpress.com/2013/04/22/vi-fick-ett-svar-fran-mff/

    SvaraRadera