måndag 10 februari 2014

En tanke om tunnelbanan

Till alla er stockholmare som klagar på att folk börjar kliva på tunnelbanan innan ni klivit av - om ni ställer er vid dörrarna och går ut direkt när de öppnas istället för att sitta kvar och såsa tills vagnen stannat och SEN börja gå mot dörrarna så kanske folk fattade att det fanns fler som faktiskt skulle av. Var så goda för tips.

9 kommentarer:

 1. Testa att åka tunnelbana mellan 7-9 och 16-18 en vardag max 5 stationer från T-centralen så vet du att man får kämpa sig fram till dörrarna om man nu lyckats få en sittplats. Jag pallade med det i ett år, sedan började jag cykla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu menade jag halvtomma vagnar, när man kan välja.

   Och – bor du i Stockholm nu?

   Radera
 2. Jag skulle vilja se en Stockholmare i kollektivtrafiken i Göteborg. Hen skulle gå upp i atomer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det värre där menar du? Eller sköter ni er?

   Radera
  2. Ja, det är värre. Nej, vi sköter oss inte. Haha. Här står folk mitt framför dörrarna när de öppnas på spårvagn/buss, alla ska in och ut samtidigt och inget statement-suckande eller kommenterande verkar funka. Ingen vill vänta på nån, vilket får till effekt att alla får vänta på alla. Fail.

   Vad gäller såsandet skulle jag säga att det generellt såsas lite oftare här i Göteborg än i Stockholm, och att jag hört lite narraktiga kommentarer om dom där stockholmarna som reser sig en kvart innan de är framme vid sin hållplats.

   Efter nästan 10 års exil från Stockholm, varav de fyra sista i Göteborg, tycker jag ändå att jag har ett väl grundat underlag för följande slutsats: Det ÄR bättre i Stockholm. Åtminstone beteendet i kollektivtrafiken.

   Radera
 3. Efter att ha satt mig i knäet på medpassagerare ett antal gånger när jag försökt mig på att göra som du föreslår har jag gett upp och sitter still tills vagnen stannar. :-)

  SvaraRadera
 4. Håller med och applåderar!

  SvaraRadera
 5. Tyvärr fungerar det inte så bra i praktiken - man ramlar ofta som ngn skrev. Inte kul.

  SvaraRadera
 6. Känner mig hånad och kränkt.
  Ska sluta läsa din blogg nu.
  HA HA HA. Skoja bara.

  KATTAKVACK.SE
  (VILL BLI LÄNKAD NÄR JAG SKRIVER KOMMENTARER. Känner mig kränkt över detta också. Ska sluta läsa din blogg. HA HA HA, skoja bara igen. )

  SvaraRadera