lördag 12 april 2014

Loppistrip med moderskeppet!

Lions, asstort i två plan.
När mamma är här är det obligatoriskt att åka på loppisrunda, så i går packade vi ihop oss i bilen och styrde kosan söderut. Vi startade i Åhus där det finns två loppisar värda ett besök, Åhus Horna BK och Lions. Lions har öppet 9-13, ÅHBK 10-13 helgfria lördagar året runt. Båda ligger när man kör ut ur Åhus och bort mot Norra Åsum, bara att följa skyltarna med LOPPIS på! Lions är klart störst men ÅHBK är bäst, ni som följer mig på Insta (mirijam_geyerhofer) såg kanske att jag äntligen hittat en jordglobslampa för ett humant pris (130 spänn), efter några års letande, det var på ÅHBK. 

Blir fortfarande lite förvånad av att se mig själv med en barnvagn!
Sedan körde vi till Simrishamn och gick runt på kullersten och kisade mot solen. Ser skönt ut va? Det blåste svinkallt kan jag meddela så låt er ej luras av mina nakna smalben. 

"Hej Norrland, här i Skåne blommar det".
Mamma som bor 110 mil norrut kom direkt från snösmältningen och var impad av magnolian. Men vem är inte det, när jag bodde i Göteborg för tio år sedan såg jag magnolia för första gången och blev helt chockad eftersom jag trodde att det enbart växte i typ Japan. Hehe. I Populärmusik från Vittula säger han bland annat "Vi sjöng om mandelblom, kattfot och blå viol och andra exotiska växter" och lite så är det att växa upp i växtzon sju. Mycket nöjd med att nu bo i ettan.

#färgförfan
Efter att ha besökt Röda korset i Simrishamn där mamma nästan kissade ner sig av glädje över att hitta en Gudrun Sjödén-skjorta för en tjuga så körde vi norrut igen. Vi stannade vid en thaivagn efter vägen och käkade lite och Sigge var råimpad av busken som de hade påskklätt. Kolla noga så ser ni att det är en hel del glitter bland fjädrarna också. 

Köptips, en hundring på Åhléns, finns även i rosa. Denimsula dock, så det är alltså inga riktiga skor.
Gulle-Sigge hade nya skor som mormorn köpt, så himla söt med riktiga dojor istället för fluffiga tossor som bara ramlar av när han sitter i ErgoBabyn. Och trodde man att Ergon var en lifesaver förr i tiden när man typ ville ha händerna fria för att göra en macka så var det ingenting mot att ha med den på loppis istället för att försöka baxa runt vagnen bland allt bråte. Speciellt nu med den nya smarta selen som än så länge är lite hemlig, men som blir mindre hemlig om en liten liten stund. Håll ut!


I Mellby söder om Kivik hittade vi lite spel, pussel och en sångbok till Sigge. Klart killen ska ha ett rävspel, även om det kommer ta fem år innan han kommer ge fasen i att stoppa spelplupparna i näsan. Men den är fin att ha som pynt också.Efter att ha besökt en loppis i Degeberga som var öppen men inte hade så mycket kul, och en i Vittskövle som var stängd så körde vi så klart förbi Stallet. My god vad dom har mycket grejer, det är helt galet, hjärnan får lite kortslutning när man försöker sortera allt man ser. Men även om det kanske är lite pricy och rätt muggigt på sina ställen så kan man hitta lite guldkorn bland alla miljarders saker! Kommer uppdatera med dagens fynd allt eftersom de hittar rätt plats i lägenheten. 

6 kommentarer:

 1. Krukhyllan!

  AKTA KRUKHYLLAN RASAR!

  SvaraRadera
 2. Verkar intressant! Var finns den loppisen någonstans?

  SvaraRadera
 3. Jag MÅSTE börja lokalisera loppisar/2nd hand här ute i förorten. De i stan är ju ingen direkt idé pga asmycket folk och dyrt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Stockholm är nog inte direkt bästa stället om det inte är över dagen-loppisar vi snackar om. Fasta typ second hand-ställen kan nog bli lite överdyrt, ja.

   Radera