söndag 13 april 2014

Majsan – björnräddaren!

Det kom ett mail, med rubriken "Fler fria björnar, tack vare dig"

.......

Du som är Animal Protector kanske kommer ihåg de goda nyheterna om Taara och Lily , de senaste björnarna som räddats från björnhets i Pakistan. Som utlovat kommer här senaste nytt från deras nya fria liv i det WSPA-finansierade reservatet.
När Lily befriats från de grova rep som tidigare kontrollerat hennes liv flyttades hon till karantänsavdelningen i reservatet. Här får hon möjlighet att läka sina sår och vänja sig vid sin nya miljö. Eftersom hon inte var van vid andra björnar så var Lily till en början lite osäker när hon så småningom blev introducerad för Taara, den andra nyanlända björnen. Lily morrade och höll sig på avstånd.
Så småningom, när de vant sig vid varandras sällskap, började de trevande att leka med varandra och nu följer Lily efter Taara vart hon än går och de har en massa kul tillsammans!Sedan Taara kom till reservatet har hennes liv drastiskt förändrats till det bättre. Hon har blivit en väldigt aktiv, vänskaplig och lekfull björn. Hon uppskattar Lilys sällskap och de spenderar mycket tid till att leka och mysa ihop.


Taara älskar mat och speciellt kyckling, som hon fått äta för första gången. Hon visar också upp sin busiga sida genom att sno åt sig Lilys bröd, och det är en lekfull stämning när det är dags för mat! När Taara så småningom kommer ut från karantänen så kommer hon säkert spendera mycket tid i reservatets många vattenbassänger . Hon älskar vatten och badar gärna minst två gånger om dagen.

Hälsosam både på insidan och utsidan
Äpplen och bröd är Lilys favoritmat och hon blir alltid lika upprymd när det är matdags. Hon fick i sitt tidigare liv aldrig i sig någon näringsrik föda men nu kan man tydligt se på hennes glansiga päls hur hennes hälsa håller på att förbättras.
Så fort Lily och Taara är helt återställda kommer de att släppas ut i det stora reservatet för att få leva resten av sina liv i harmoni, för alltid fria från björnhets och misshandel.

Tack så mycket
Det är tack vare er vi kan berätta denna fantastiska solskenshistoria. WSPA ochBioresource Research Centre (BRC) , vår hängivna samarbetspartner, hade aldrig kunnat ge björnar chansen till ett nytt liv om det inte vore för hjälpen från Animal Protectors. Det är vi evigt tacksamma för.
Så snart det kommer nya bilder på Taara och Lily blir du den första att få se dem.

..............

HUR mjuk blir man inte i hjärtat av det här, vavava? Vill du också bli en björnarnas beskyddare? Kolla in WSPA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar