fredag 9 maj 2014

Fredagskrönika!

In och läs, dela, rekommendera, tweeta – ja det gamla vanliga tjafset helt enkelt.

3 kommentarer:

 1. Word! Blänger ilsket varje gång jag hör någon säga negerboll, tack för att du sätter ord på min ilska och frustration över korkade människor.
  Nu till något annat: Ergobaby! Jag har just frågat Katta om det här, så jag kör copy+paste till dig!
  Jag var helt säker på att jag skulle köpa en Performance till ongen våran som kommer i augusti. Men nu har ju 360 lanserats, och jag är helt rådvill! Vilken ska jag välja?! 1:a prio för mig är komfort för bäraren (och för bebis såklart, men det förutsätter jag är lika mellan modellerna). Jag vill kunna gå länge med den utan att varken svettas ihjäl eller dö ryggsmärte-döden. Har du något råd att ge en förvirrad blivande Ergosjäl?

  SvaraRadera
 2. Ja man häpnar verkligen. När jag jobbade på café så hade vi en stammis som kom då o då och beställde en latte o en chokladboll varje gång, med orden "jag vill ha en sån där NEGERBOLL, av PRINCIPSKÄL". Varje gång. O det kokar i mig bara jag ser människan nu. Man kan ju inte gärna säga så mycket heller om man är rädd om jobbet.
  Fattar inte varför det ska vara så svårt att fatta varför ett ord är kränkande o helt enkelt sluta använda det. Folk bara bagatelliserar vardagsrasismen o verkar inte inse att det är de små sakerna vi gör varje dag som gör skillnaden..

  SvaraRadera
 3. Såg att både min mamma, hennes sambo och en av deras vänner delat din krönika! Mycket bra skrivit av dig Mirijam! Tror dock att jag avgår som människa, gråta samt banka huvudet i väggen av alla idioter som inte ens kan försöka ta in varför "negerboll" är rasistiskt . Jag dör!

  SvaraRadera