onsdag 7 maj 2014

MEN ÅH! När man för en gångs skull är i tid med de där förbannade siffrorna...

Alltså, känslan när ens revisor ringer och ba: "hej, jag hoppas att du inte har deklarerat än?" och man ba: "Ehhh jo, i söndags?" Och så säger revisorn att han kan styra upp en mycket bättre deklaration till en (här var det något med den där jäkla periodiseringsfonden, jag VISSTE att det var något med den!) och lägger till ett "för du har väl kvar dina deklarationspapper?"

Och man drar sig till minnes om hur man i söndags kväll – dagen före deadline – lyckades deklarera elektroniskt och hög på koffein och JAG KAN SJÄLV rev sönder de där papperna till konfetti och slängde dom i soporna.

OM allt det där skulle hända en regnig onsdag i maj, då kan man ju känna att den där slackermentaliteten man jobbat hårt med att bli av med vore skön att gå tillbaks till.
I alla fall lite grann.

5 kommentarer:

 1. ...men varför ringer revisorn nu först..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, jag har ju varit mammaledig och a-skattat och haft mitt företag vilande under 2013, så jag var väl inte så viktig, han har nog haft andra som tagit mer tid. Man kan ju ändra i sin deklaration (i upp till fem års tid tror jag det är), så det enda som händer är ju att han gör om den på ett bättre sätt. På grund av den där periodiseringsfonden då, vad det nu är :) Jag hade ju också kunnat säga, "tack men nej tack" till hans tjänster, men jag är inte den som tackar nej till lite extra återbäring.

   Radera
 2. Du kan alltid komma in med kompletterande uppgifter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det lärde jag mig på Nyhetsmorgon, det kan man göra i flera år tydligen!?

   Radera
 3. Är det bara jag som har sparat mina pappersdeklarationer sedan året jag hade min första inkomst...?!:) Är väl typ 23 år nu:)

  SvaraRadera