onsdag 11 juni 2014

*pluggar lite skånsk flora*

Har nu identifierat alla träd i vår trädgård och runt huset står det plommon, körsbär (eller bigarråer, vad är skillnaden?), äpple, päron, valnöt (!!!), kastanj och blodbok. Hur fräsigt?

5 kommentarer:

  1. Såååå himla fräsigt!!!! Det kan man aldrig få i Norrland...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur? Flytta hit vettja!

      Radera
  2. Nu är jag långt ifrån något körsbärsproffs här, men bigarråer är såvitt jag vet en sorts körsbär, av flera. Och jag tror att de ska vara de största och godaste, så då har ni ju tur ^^ Får ni plocka och äta allt ni vill?

    Blir så avis, min far fick ett körsbärsträd och ett äpplaträd i 60årspresent men bara äppelträdet står nu för tiden. Allt en kan plocka och äta direkt är ju underbart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, det är så det ligger till! Gillar också att äta direkt från ett träd, eller stoppa direkt i frysen, det blir ju inte mycket färskare än så!

      Radera
  3. Vad jag har förstått det som är körsbär små, ljusa och syrliga, jättegoda i saft och sylt. Bigarråer är större, mörkare och godast (alltså supergoda) att äta direkt från trädet. Bigarråsaft/sylt smakar noll och ingenting.

    SvaraRadera