torsdag 17 juli 2014

Fina mail som jämnar ut det fula

Jag får ju ta emot en hel del skit för mina krönikor i Kristianstadsbladet men jag får faktiskt några fina mail mellan varven också. Här är några utdrag som bevis på att det faktiskt finns snälla människor sätter sig ner och skriver till mig/redaktionen när de har läst något som jag skrivit. Fint för hjärtat och skönt att kunna ta fram de dagar när mailkorgen är lite tråkigare än vanligt.

Jag ville bara säga att dina krönikor rent allmänt är mycket bra och att din krönika om rasism är fantastisk. Du är ett lyft för tidningen!

Jag är en medelålders man som bara vill säga att jag tycker att din krönika om rasism var mycket bra och berörande. Jag blev verkligen ledsen när jag läste din krönika i dag och den reaktion du fått från vita medelålders män. Du skriver riktigt bra och gör ett bra jobb och jag instämmer verkligen med dig om att alla människor har ett lika värde.

Det är Mirijam och andra som får mig att tro på en framtid, nu när mörkrets krafter sprider sig. Martin Luther King sa; ”Den stora tragedin är inte de onda människornas ondska, utan de goda människornas tystnad”. Jag tror att vi är många som tänker som Mirijam och det är dags att vi visar oss.

Så tack för ditt mod, tack för ditt knivskarpa sätt att ta dig an denna fråga i en trakt där de orden så väl behövs. Livsviktigt. // Du är en jäkligt bra skribent, en smart stilist som inte bara skriker. Har inte stött på så rasande många med den förmågan sedan jag flyttade från Stockholm. Och glöm nu inte att väldigt många läsare gjorde precis som jag: läste, log, nickade, höll med och kom ihåg texten. Men vi skickade aldrig mejlet.

1 kommentar: