söndag 13 juli 2014

Många frågor och många svar!

Anna: Jag har musik-torka! Så ge mig de 10 bästa låtarna till att träna/städa/dansa/cykla/heltenkeltrörasig till.

Queen – Don't stop me now
Katy Perry – Roar 
Den svenska björnstammen – Svalkar vinden
Icona Pop – I love it
The Lumineers – Ho hey
Mumford and sons – I will wait
Jake Bugg – Lightning Bolt
Frank Turner – The road
Kapten röd – Stjärnorna finns här 
Svenska akademien – Den obligatoriska slagdängan

Egoistiska Egon: Du har ju snart varit mamma i ett år - vill veta lite reflektioner kring det kring dig själv och ditt mående. Positiva, negativa saker, vad var bättre än du trodde, vad var sämre, vad var helvete och vad har varit himmel osv.

Jag tror att allt har varit bättre än vad jag trodde på grund av att Sigge är en så kallad "nöjd" bäbis. Vi hade verkligen laddat för att det här första året skulle vara så himla jobbigt, med sömnbrist och skriknätter och tandsprickning och liksom... tuffa saker. Men det blev inte så eftersom... //OBS! Trötta småbarnsföräldrar kan sluta läsa här//... Sigge började sova i sin egen säng från att han var fyra veckor. Fram till att han var fyra månader ville han ha en flaska mat vid 05-snåret och sedan sov han från 05:30 till 07. Ja, -isch. Och sedan han var fyra månader slutade han äta och sover hela nätterna (typ 20-06) och sedan vi flyttade hit även i eget rum, vilket gör att alla sover bättre på grund av att Sigge är en liten bökande gris på nätterna och ligger och rullar och snurrar och grymtar i sömnen. 

Och det här gör ju att allt blir lättare eftersom vi får sova alla tre. Plus att Sigge alltid är glad, älskar alla människor och gillar att hänga med på saker utan att hans rutiner blir bananas. Att jag inte har ammat har gjort att jag inte känt mig låst hemma och jag och Tobbe har försökt vara bra på att ge varandra den berömda egentiden. Det som har varit (och är) jobbigt är väl att man lätt glider ifrån varandra lite när mycket av tiden handlar om olika former av "kan du ta Sigge nu så att jag kan göra det här?" men det är vi ju medvetna om och jobbar på. Att göra saker ihop alltså, inte bara ha egentid eller vara med Sigge. 

Så, det har varit mycket lättare, roligare och mer fantastiskt än jag trodde. Och inget har varit direkt superjobbigt. Förlåt, jag vet att det är provocerande men kan tyvärr inte hjälpa det, men i gengäld så hade jag ju en jävla skitgraviditet och en asjobbigt första vecka efter förlossningen men det vet vi ju sedan gammalt att min kropp inte är gjord för att bära barn. Men den delen försöker jag bara bortse ifrån och istället fokusera på den lilla ljuvliga luddskallen som det blev av det hela.

Nova: Ja! Hur gick det med tygblöjorna? Är sugen på att byta till tyg men verkar... Kladdigt? :/
Anna: Jag undrar också hur det gick med tygblöjorna!


Svar på det hittar ni här om ni inte redan sett det, och i veckan kan ni tävla om ett kit här i bloggen, whoop whoop! 

Anna: 
Om jag var statsminister för en dag skulle jag...
Bara för en dag? Det krävs nog lite mer tid för att få till något vettigt men om det var praktiskt möjligt så skulle jag införa bra mycket strängare lagar gällande våld/hot/övergrepp på kvinnor och barn.

Mina fyra drömgäster att bjuda på middag är...
Rosa Parks, mormor, Lady Dahmer och Jimmie Åkesson. Det hade blivit... intressant.

Om jag skulle sommarprata i radio skulle jag prata om...
Åh, jag är alldeles för ospännande för att sommarprata, men kanske om när jag åkte till Österrike och träffade min pappa för första gången på 16 år?

Det pinsammaste jag gjort...
Haha, nä du, den går jag inte på, jag har gjort alldeles för pinsamma grejer. Eller jo, en gång i min ungdom så gick jag in i fel hus på fyllan när jag skulle hem till min kompis Christian. Mitt i natten. Bara sparkade av mig skorna i hallen och vrålade CHRISTIAN JAG ÄR HÄR NU! och så kom den en snäll dam och bad mig gå ut. Hehe. Sedan tänkte jag att det var jävlarns vilket högt staket de hade, och så tappade jag taget och ramlade ner i deras hundgård. Hoho, det var tider det. Obs, jag var väldigt ung så det är preskriberat nu.

Fem saker med föräldraskapet som blev precis som jag inte trodde...
 1. Att Sigge skulle sova på nätterna
 2. Att Sigge skulle vara glad typ hela tiden
 3. Att jag och Tobbe skulle vara ganska chillaxade päron
 4. Att jag och Tobbe trots ovanstående skulle ha dagar när vi ba ÅÅÅH VAD JOBBIGT ALLT ÄR!
 5. Jag förstod ju att jag skulle ha en instinkt om att skydda mitt barn, men inte att jag skulle få den här otroliga känslan av att vilja bita huvudet av alla som försöker skada mitt barn. Inte för att det har hänt annat än i fantasin, men bara tanken på att någon skulle göra något mot Sigge får det att koka i hela kroppen. 

Zoffan_14: 
Mina myskläder
Tights och oversizetröja. Känns inte lika sunkigt som mjukisbrallor av någon anledning. 

Min bästa spellista
Något med tempo, baktakt och som man kan sjunga med i. 

Låten som kastar mig direkt tillbaka till barndomen
Zombie Zoo med Tom Petty. Då sitter jag i baksätet på volvon, med snödrivorna farandes förbi i mörkret på väg hem från kvällsskidåkning i Landsomberget.

Mina drömyrken som barn
Journalist (YEY!), polis, brandman, veterinär.

Mina sämsta köp/mina bästa köp
Mitt sämsta köp genom livet är utan tvekan min folkabuss, det har jag skrivit om här. Bästa är nog... Ergo Babyn och min vita plast-MacBook som jag sitter och skriver på nu, den köpte jag 2007 och har använt extremt mycket och den har aldrig någonsin krånglat. 

Fröken Fräken: Hur det kommer sig att jag, Mirijam, verkar ha en så himla härlig och positiv inställning. Det tycker jag verkar vara ett bra ämne när man som jag är sjuk och lite deppig...
Åh, hoppas att du är lite mindre sjuk och deppig nu! Jag vet inte riktigt vad min härliga och positiva inställning kommer ifrån, men jag kan lova att den inte alltid skiner igenom här på andra sidan skärmen, jag kan vara väldigt ohärlig mellan varven. Men jag är bra på att tänka på saker och ting i ett större perspektiv, jämföra vardagsstöriga saker med saker som är hemska på riktigt och fråga mig själv om det är värt att bli sur/arg/bitter någon längre period eller om det går att göra något åt saken alternativt bara släppa det. Funkar i nio fall av tio och väldigt sällan bloggar jag om den där sista gången, kanske därför jag verkar så härlig? Hehe.

Magpie: Om jag fick vara huvudroll i en film så skulle det vara...
Ska jag vara huvudpersonen? Då vill jag vara Stig-Helmer i alla sällskapsresan-filmer! Det skulle vara trevligt att vara så otroligt obrydd om allt och bara vara så himla inne i sin egen snurriga skalle. Om jag måste välja en tjej så väljer jag Juno i filmen med samma namn pga bäst. 

Om jag skulle bli minister efter valet i höst
...så skulle det bli ordning på torpet, det vill jag lova. Skärpta straff för mäns våld mot kvinnor blir steg ett, sedan tar jag över världen på riktigt. Närå, men jag skulle kavla upp ärmarna och se till att minska klyftorna i alla olika delar av samhället.

Att bo på landet
Är hundra procent gött! Men så är det ju juli också, och vi har en stor trädgård och omgivningarna är underbart fina och allt är så... idylliskt. Säkert inte lika idylliskt i februari när jag kört i diket och försöker ta mig loss och har glömt mobilladdaren i andra bilen och det börjar bli mörkt och blodsockret är på väg ner. Men den dagen den sorgen!

Om Sigge blev sverigedemokrat
Sigge kommer inte bli Sverigedemokrat. Jag vägrar tror att barn som växer upp i ett hem där båda föräldrarna är övertygade om alla människors lika värde och umgås med folk utanför kommungränsen blir Sverigedemokrater.  

Sigges syskon
Finns inte. Men kanske kommer det något, kanske inte. Man vet ju aldrig hur det blir med livet. Men det finns inte en plan på att han ska vara ensambarn.

Viktigaste frågan inför valet i höst
Femisimen, antirasismen och allt inom vård/omsorg/skola. Kan inte välja en som är viktigast, det är så mycket som är fel nu och måste ändras.

En tatuering jag inte vill att Sigge gör
Sigge får göra precis vad han vill, men han ska ha fyllt 18 först.

Bästa loppistipsen
Gå på loppis ofta ofta ofta, var inte hungrig, ha inte bråttom, se på alla grejer med dina instagram-ögon – en massa saker försvinner i myllret på hyllor och i lådor, det gäller att föreställa sig slutresultatet. Och det viktigaste är inte märket, ett fynd är ett fynd om man köper något man gillar till ett pris man tycker känns okej att betala! 

2 kommentarer:

 1. suck.. forsvann kommentaren eller raderade jag den? I dunno. Iallafall, harligt inlägg! Gillar att det är mer text och att man typ lar kanna dig igen, later kanske lite läskigt men liite så känns det!

  SvaraRadera
 2. Vilka bra frågor och roliga svar!

  SvaraRadera