lördag 12 juli 2014

Snart dags för SM-milen!

Flänger runt här hemma och försöker komma i ordning inför årets tredje lopp, SM-milen i Malmö. Det är verkligen ett mästerskapslopp också, i första startgruppen startar dom som faktiskt kan tävla om en medalj, i startgrupp två lite annat elitfolk, och i startgrupp tre springer vi andra dödliga.

Så, vi tar väl en trestegsraket i målsättning som vanligt då?
  • Brons Springa hela vägen
  • Silver Springa snabbare än Malmömilen, alltså under 1.07.29
  • Guld Springa snabbare än 1.05.46, dvs min näst snabbaste tid på ett lopp någonsin, på Tjejmilen 2009. Och ja, årtalet stämmer, det loppet är det enda jag någonsin tränat inför, efter det har jag alltid sprungit mer med pannbenet än någon annan del av kroppen. Envisheten vinner alltid över konditionen om ni frågar mig.
Jag har studerat bansträckningen och det ser himla platt och fint ut. Pluspoäng för att man springer lite lätt neråt den första delen, på Malmömilen avslutas ju loppet med den där himla sega ministigningen över Södra förstadsgatan. Tror faktiskt att kutandet här ute i backiga Häckeberga kommer ge lite resultat på ett flack bana. Har även kollat var vattnet finns så jag slipper fundera över det. Och kolla detta:

"Bland annat passerar man Pildammsparken, Gustaf Adolfs Torg, Stora Torget och Malmö Hus, innan man kommer tillbaka till Malmö Stadion där de sista 300 meterna springs inne på den klassiska arenan inför jublande publik.

Hallå ja!? Jublande publik på Stadion? En tackar! Snart kommer Linnéa och hämtar mig, pepp pepp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar