fredag 31 oktober 2014

Det tråkigaste med att ha barn...

...måste ju vara att det plötsligt är så himla fult hemma hos en? Nu har ju jag en otroligt barnslig lekfull inredningsstil, så just det är inget problem, men det här med att det ska både ska barn- och vuxensäkras överallt? Giv mig styrka. Det är ju så fu-hu-huuuult att inte ha något i de tre nedersta hyllorna i bokhyllan, eller att allting som står på skänkar, byråer och i fönster står undanskuffat så långt bak det går i skydd mot klåfingriga små fingrar.

Eller växter! Åh vad jag skulle vilja ha några feta fikusar i ena hörnet av vardagsrummet, men gissa vem som hade kutat dit och skopat ut jord över hela golvet så fort de kommit på plats? För att inte tala om den största drömmen av dem alla – en snygg matta under matsalsbordet. Åh.

När tvåbarnschocken slår som hårdast mot mitt arma moderspsyke så ska jag andas i fyrkant och tänka på den där mattan och försöka härda ut eftersom två barn tätt betyder att småbarnsåren är över ungefär samtidigt. Och då får det vara värt det.

2 kommentarer:

  1. Men JA! Frans har ju rätt nyligen lärt sig fara runt på egen hand och fan vad trist det känns här hemma att få ändra och plocka bort saker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att jag inte är ensam om att tycka det!

      Radera