tisdag 25 november 2014

Föräldrar till ledsna förskolebarn läser detta inlägg på egen risk...

... men oj vad Sigge gillar sin förskola! Och efter de där första magknipslämningarna där han var superledsen när man gick (men enligt pedagogerna glömde bort en så fort man gått ut genom dörren och sen var glad resten av dagen) så hinner man nu knappt få av honom kläderna innan han kutar in och börjar rota i leksakslådorna. Han går 7:45-13:30 måndag till fredag så det blir hyfsat korta dagar eftersom han sover de sista cirka 1.5 timmarna precis innan jag kommer och vi har många timmar hemma ihop innan det är läggdags (vissa dagar lite för många, hehe, hashtag utvecklingsfas).

Och hans pedagoger är så himla gulliga, och de andra barnen! Åh, BARNEN! Speciellt lilla A som ofta kommer ut i hallen och klappar på honom och hälsar honom välkommen. Fina lokaler, mysig skogsmiljö utomhus, tre vuxna på tretton barn och alltid glad och peppig stämning, personal som hinner prata när man hämtar och lämnar och alltid alltid alltid en nöjd Sigge som vinkar i fönstret när man kommer på eftermiddagen, i går blev han till och med sur för att han inte ville gå hem.

Så himla glad att han hamnade där och att förskolan nu efter bara två månader känns som en rolig och naturlig del av vardagen för alla inblandade. Yey!

2 kommentarer:

  1. Men hurra! Precis sådär hoppas jag att den här förskolegrejen ska bli för min kid i framtiden :) Låter himla smidigt.

    SvaraRadera
  2. Skönt att läsa, har samma erfarenhet med mitt barn och ibland känns det lite som om de berättelserna inte får finnas riktigt. Det är ju så det borde vara!

    SvaraRadera