fredag 26 december 2014

En vit jul, i dubbel bemärkelse!
Först regnade det jättemycket i fem dagar. Alltså verkligen JÄTTEmycket. Och regnet i kombination med snålblåst och någon ynka plusgrad har i stort sett inneburit konstant inomhusväder för så väl människor som djur. Men i går – på juldagens morgon – var det som att någon hade pudrat lite florsocker över nejderna, och solen letade sig fram i någon liten timme innan den gick ner.

Och så i dag – SOL! TYP SNÖ! LJUST! MINUS NIO! Livsglädjen återvände en aning, för hur mysigt det än är att sitta inne framför brasan medan regnet smattrar mot rutan så tillför det ju något till julpsyket när man kan gå ut en runda och andas ljupa andetag frisk luft utan att drunkna på köpet.

Och på tal om vit jul – jag är så himla glad över att vi haft en helt alkoholfri jul i år. Jag och Tobbe dricker ju inte alls och varken mina föräldrar eller bröder är några stordrickare heller, och det känns så jäkla skönt att de valde att avstå helt för Sigges skull och att dryckesbordet bara bestod av julmust, bubbelvatten och alkoholfri öl. Hoppas det fortsätter så framöver!

2 kommentarer: