måndag 1 december 2014

Hjälp! Mus i hus! Del... 3?

Vi skippade ju slagfällorna efter den blodiga musincidenten sist, och det har faktiskt räckt bra med giftet som ligger ute. Okej, det luktade ASÄCKLIGT vid ett hörn av köket i ett par dagar när det låg några där inne och var döda, men springet i väggarna har minskat avsevärt, det hörs knappt någonting nu.

Men under diskbänken är det ju high life fortfarande eftersom vi är för klena för att ha fällor, men vi har låtit den (dom?) vara kvar där och leva loppan, den (dom?) håller sig ju på plats och är inte ute i resten av huset.

TILLS I FÖRRGÅR!

När vi satt och åt så höll Stefan på och nosade vid en damejeanne som står i ett hörn i matrummet och vi sa åt honom att gå och lägga sig eftersom vi trodde att det var en mus inne i vägen som han fått korn på. Det var det inte. Plötsligt springer den över golvet, Stefan försöker få tag i den men kommer av sig när vi börjar skrika (de där klena nerverna) och musen springer in i säkerhet under diskmaskinen. Slutet gott, allting gott. Trodde vi.Men i går kväll så satt vi och kollade på film i soffan. Gilla låg och sov bredvid Tobbe och Stefan låg med huvudet i mitt knä. Men han somnade inte utan var på helspänn och kollade bort mot matrummet/köket. Vi tänkte att han reagerade på ljuden som blir i kaminen när det blåser men plötsligt så reser han sig som en graciös jättekatt, tar två skutt över vardagsrumsgolvet och hugger en mus. Den dog... nästan direkt. Vi (Tobbe) slapp i alla fall hjälpa till den här gången.

Får se hur lång tid det tar innan alla möss har skrämts på plats under sopskåpet igen, men vi behöver ju inte köpa någon ny katt i alla fall.

Mus i hus del ett och mus i hus del två finns att läsa här för den nyfikne (och okänslige).

11 kommentarer:

 1. Har ni sett till den där katten något mer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA! Jag tror det i alla fall, har sett en som ser ut väldigt mycket som henne som smyger runt en bit bort, tor att hon blivit stallkatt med grannens hästar!

   Radera
 2. Ja ni har världens största huskatt då tydligen. Det var ju fiffigt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han kan ta vilken gnagare som helst!

   Radera
 3. Det finns fällor som bara fångar mössen så kan ni släppa ut dom i skogen sen. Använd Japp som lockbete på kroken. Har fungerat bra hos oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej dom kommer ju bara komma tillbaks väl? Varför vill dom bo i kalla skogen när dom kan bo hos oss?

   Radera
  2. Vi körde iväg dem 2km bort så de valde nog att flytta hem till någon annan :)

   Radera
 4. Men duktiga Stefan! :-) Håller annars med Ninni, skaffa burfällor (en sån fälla där de går in i en bur med fallucka, sen är det bara att bära iväg buren och släppa ut musen på valfritt avstånd från huset).
  Nötter är också bra som lockbete.

  SvaraRadera
 5. Inte behöver ni fällor när ni har Stefan :) Ganska praktiskt!

  SvaraRadera