fredag 16 januari 2015

En av de största dagarna!

När jag och Tobbe träffades för drygt fem år sedan så hade han inga fullständiga gymnasiebetyg och hade jobbat som lastbilschaufför i 13 år. Han berättade att han var sugen på att skola om sig och börja jobba med människor, och att han länge varit sugen på att bli sjuksköterska. KÖR! sa jag. Såklart. Är man drygt 30 bast har man jättemånga år kvar att jobba, att lägga några av dom på att skola om sig är ju ingen förlust. Tvärtom.

Och han började plugga. Först kompletterade han sina betyg på komvux för att få högskolebehörighet, och efter att ha kombinerat heltidsjobb med en studietakt på 150 procent (!) så kom han i januari 2012 in på högskolan i Kristianstad. Då var vi ganska trötta båda två. Och efter sex terminer av hårt plugg, blod, svett och tårar (inkl tre flyttar, en sjukt jobbig graviditet och 1.5 år som nyblivna föräldrar) så fick han idag stå längst fram i Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad och ta emot sin sjuksköterskebrosch.

Jag. Är. Så. Sjukt. Stolt.

Hemma väntade överraskningskalas med tårta och massa vänner och nu är vi så trötta, glada och lättade att vi snart somnar i soffan. Han har 30 år kvar till pensionen, och på måndag börjar han sitt nya fasta jobb. Hurra för att våga följa sitt hjärta!

9 kommentarer:

 1. Och bästa jobbet valde han, kul! Det behövs fler coola sjuksköterskor där ute, för att avlasta mig lite alltså. Har varit tungt att dra hela coolhetslasset själv fram tills nu. ;)

  SvaraRadera
 2. Men åh! Blir alldeles gråtig pga hur fint livet är! Stort grattis

  SvaraRadera
 3. Mäktigt och så himla bra och vågat jobbat!

  SvaraRadera
 4. Åh, heja och grattis till T/er!!

  SvaraRadera
 5. Lipar så fint. Kram och hurra!

  SvaraRadera
 6. Blir helt tårögd, grattis!

  SvaraRadera