tisdag 20 januari 2015

Fredagskrönika! På en tisdag!


Var så goda, klickbart för ickeprenumeranter i 48 timmar från och med NU!

6 kommentarer:

 1. Mkt intressant ämne! (Har inte hunnit läsa hela dock). Men också det här att ALLA tar sig friheten att gissa kön, och tror att man är road. Alla frågar ju om man "tagit reda på vad det är" och eftersom vi inte gjort det, tagit reda på könet alltså, säger så himla många saker i stil med "jo, men det ser man ju att det är en xxx". När jag frågar vad det är som får dem att tro det, tex om det är magens form eller något annat, svara relativt många (medelålders kvinnor, framför allt) att de "ser det". Inget speciellt skäl, de bara "ser det på mig".

  Tycker det är rättså irriterande. Dock har jag hittills bara varit med om att två personer okynnesklappat på magen (alltså folk jag inte känner så väl, utan att jag varit beredd). Trodde det skulle ske hela tiden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din mage är ju så nätt (enligt de få bilder jag sett?) så du kanske får allt ditt på slutet :) Och ja, det där med barnens kön, folk blir helt till sig när vi säger att det är en tjej FÖR NI VILL VÄL HA EN AV VARJE!?!?! och vi ba: ehh, det spelar ingen roll vad det blir? Har dessutom en EXAKT likadan mage nu som med Sigge så där går dom bet!

   Radera
  2. Jag retade mig på båda delar, både de som klappade på magen utan att fråga först (trots att de inte var så många) och de som ville veta eller tyckte sig veta barnets kön. Vi valde att inte ta reda på könet och somliga verkade bli provocerade av det och verkade tycka att de hade rätt att veta. Till slut svarade jag ett halvsyrligt "det blir ett barn" varje gång någon frågade.

   Radera
  3. Haha, ja det är ju märkligt hur viktigt könet är för vissa. För egen del är det ju också det man undrar först (efter om allt gått bra såklart) så det är väl något inbyggt i hjärnan på en. Jag fick frågan om tvillingar igen i förrgår (GAH!) och när jag svarade att det bara var är en så blev jag själv förvånad över den syrliga tonen i min röst, haha!

   Radera
 2. Du borde börja trycka snygga preggotröjor med tryck på lillbulan "ej till för klappning" "bebis under konstruktion, får ej klappas" " klappa inte under den sträckade linjen " =D

  SvaraRadera