onsdag 25 mars 2015

Kejsarinnan – världens största bebis?

Alltså, jag minns inte att Sigge kändes så här... stor (?) när han låg i magen. Jag kommer absolut ihåg hur han sparkade sönder alla mina revben och inre organ på höger sida där mot slutet, men jag har inget som helst minne av att det kändes som att jag gick runt med en breakdanceande minigris i magen i så här många veckor. Magen är FULL. Jag kan känna henne hela vägen ner mot snippy samtidigt som det putar ut diverse kroppsdelar både ut mot sidorna och upp under tuttarna.

Helt orimligt.

Och hon rör sig konstant – morgon, middag, kväll, natt. Apparna säger att rörelserna kan avta lite i styrka nu mot slutet när det börjar bli trångt, men det är inget jag märkt av över huvud taget, snarare tvärt om, att det känns mer och mer för varje dag. Nyss fick jag gå ut med datorn till matbordet eftersom det är helt omöjligt att sitta nersjunken i soffan och försöka jobba när hon rör sig så mycket, det känns som att hon tar spjärn uppe under revbensbågen och sedan försöker pressa ut huvudet genom bäckenet. Alltså, det är inte mysigt alls, det gör bara ont.

Jag skulle bli exakt noll procent förvånad om förlossningen startar i förtid med att vattnet går för att hon gnuggar sönder hinnorna med sin lilla skalle.

2 kommentarer:

  1. EXAKT så känns det. Kan inte heller minnas att jag varit så här himla gravid de andra gångerna...

    SvaraRadera