lördag 11 april 2015

Fredagskrönika! Läs! Håll med! Dela!

Okej, jag vet att det är lördag i dag men jag var upptagen med lite annat igår. Inte helt svårt att välja ut vad jag skulle skriva om den här veckan. Var så god, gratis att läsa/dela i 48 timmar från och med NU (fram till måndag kväll alltså).

7 kommentarer:

 1. Heja! Så bra text.
  I Colombia är det nästan tvärtom - där får man ibland kämpa för att få vaginal förlossning. Kejsarsnitt är obligatorisk standard för alla förlossningar som klassificeras som minsta "risk" - tvillingar, mamma över 35, "för trång" (som var och varannan verkar vara enligt colombianska gynekologer), osv, osv.
  När ska kvinnor få bestämma över sina egna kroppar?
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Väldig bra skriven krönika och så viktigt!! Och grattis till det lilla underverket, så himmelens söt:) Väntar själv på mitt andra underverk, i vecka 37 och hoppas på att snart vara i hamn, phuu..

  SvaraRadera
 3. Grattis till den lilla och jag håller med dig. Klart att man ska få bestämma över sin kropp och bestämma hur man vill föda.
  *tusen emojis med tumme upp*

  SvaraRadera
 4. Jättebra skrivet, det är så jäkla mycket prestige i att föda "naturligt", helst utan nån form av bedövning alls. Då är man en duktig kvinna!

  SvaraRadera
 5. Mycket bra skrivet! Tittade på dina instamgrambilder, så fina! Särskilt den på storebror när han får titta riktigt nära på lillasyster. <3

  Ann Margret

  SvaraRadera
 6. Så bra! Precis som du så oroade jag mig inför komplikationer när jag var gravid med tvåan, men ville samtidigt inte gå miste om det sjuka boosten jag fick av att föda första gången. Till slut bestämde jag mig för att se det som att jag tog chansen till en häftig förlossning istället för att se det som att jag tog risken för skador. Är väldigt glad över det valet, och min andra förlossning är typ det coolaste jag varit med om (känner mig som Blondinbella nu...) MEN det är viktigt att det får vara just ett val, och inget annat.

  SvaraRadera
 7. Skitbra skrivet, ett ämne som alldeles för lite uppmärksamhet!

  SvaraRadera