tisdag 14 juli 2015

Kränkta män med spandexrövar

Den 19 juni skrev jag ett argt men ganska underhållande Facebookinlägg om cyklisterna som skräpar ner här ute på vägarna. Det har i skrivande stund delats 1 251 gånger.

Och vet ni vad det komiska är? Antalet PM och kommentarer på temat INTE ALLA CYKLISTER! som jag fått. De vita kränkta männen är fanimig en parodi på sig själva.

6 kommentarer:

 1. Länken funkar inte! *fortsätter hetsklicka ändå*

  SvaraRadera
 2. Jättebra! Vilka patetiska äckeltyper.

  Ann Margret

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skämtar du eller??

   Radera
 3. Självklart ska cyklister inte skräpa ner och det är väl synd att du hamnat efter en klunga som inte haft vett att flytta på sig MEN, vad är det här för näthat? Blev så ledsen och besviken när jag läste detta. Tycker du själv att det är konstigt att du får kommentarer om att inte alla cyklister skräpar ner? För du är själv väldigt bra på att generalisera och hata.

  Cyklar inte själv men har en man som håller på med landsvägscykling och om du bara visste vilket allmänt hat det är mot cyklister? Jag är varje dag rädd att han ska bli nedprejad av en bil och aldrig komma hem igen för det är tyvärr vardagsmat, att bli utskälld, tutad på och nedkörd mot diken av folk som är arga bara för att han är en "spandexkille".

  Har alltid tyckt dina texter och din blogg varit bra men det här är ju så långt över gränsen att det finns inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På riktigt? Över gränsen hur?

   Förklara jättegärna på vilket sätt jag är "bra på att generalisera och hata". Vet du hur det ser ut på vägarna här? Vissa dagar är det löjligt mycket skräp och det är inte bilister som sitter och trycker i sig allt energitillskott och sedan slänger ut skräpet på vägen.

   Och – jag har inte hamnat efter EN klunga, jag hamnar så gott som dagligen bakom klungor som inte flyttar sig. De ser bilen men DE VÄGRAR lägga sig åt sidan. Och detta på en väg där det inte går att köra om, det finns inte ens mittstreck så smal är den, och den består enbart av backar och kurvor så man får snällt vänta tills någon irriterat viftar förbi en för att den som är längst fram meddelar att det är fritt. Det är skitirriterande, för att uttrycka det på ett icke näthatiskt sätt.

   Och – jag har aldrig tutat, jag har aldrig legat nära någon, jag har aldrig gjort ett skit förutom att skriva denna text och detta trots att jag blivit försenad till jag vet inte hur många möten/lämningar/hämtningar/avtalade tider på grund av detta.

   Och till råga på allt så är det alltså jättemånga som kastar skräp rakt ner på vägen när de ätit/druckit klart, är det konstigt om jag blir förbannad tycker du? På vilket sätt är det näthat att be folk – VUXNA MÄNNISKOR – att sluta skräpa ner i naturen?

   Det är väl klart jag fattar att inte alla cyklister skräpar ner, men det har jag ju aldrig påstått heller. Jag är jätteledsen att din man tycker att det är jobbigt att vara ute och cykla, det är säkert en jätterolig sport på många sätt och jag fattar att det är läskigt att vara oskyddad cyklist bland massa arga bilister. Men om din man inte slänger skräp i naturen så gäller ju denna texten inte honom, och då behöver ju varken han – eller du – bli sur.

   Radera