onsdag 26 augusti 2015

Så. Sjukt. Trött.


Vill inte höra någonting från er som har det värre och  få kommentarer av typen "min tvååring sover fortfarande inte". Jag vill antingen höra att bebisen alldeles snart slutar äta 2-3 gånger per natt, eller få tips på hur jag 1) överlever sömnbristen 2) får bebisen att förstå att på natten sover man, punkt slut. 

//4.5 månader utan sömn and counting 

13 kommentarer:

 1. Hemska 4-månadersfasen... G sov ju så fantastiskt under semestern (8-9 timmar i sträck! Fattar att det är sjukt provocerande...) men nu äter hon två gånger per natt igen. Och gnäller/skriker nästan varje vaken stund, som är alltid om hon inte ligger i vagn som rör sig eller i min famn. De nöjda stunderna är korta och få. Men det går över. Nioåringen beter sig inte så i alla fall (där har vi istället intressanta tweenie-utbrott. Häromdagen hulkgrät hon i en timme för att vi inte hade pulvermos. Sen slutade hon, gick upp på sitt rum och började gråta igen. För samma sak.)

  SvaraRadera
 2. Jag är inne på bebis nr 2 som inte sover på natten... Med första bebisen då höll jag på att bli galen, han sov inte mer än en timme i sträck. Men nu är han två år och sover från sju på kvällen till sju på morgonen. Jag rekommenderar en bok som heter somna utan gråt av elizabeth pantley

  SvaraRadera
 3. Robin sover hela nätterna nu. Och hela dagarna.

  SvaraRadera
 4. Men åh, stackars! Fungerar inte sovmatning?

  SvaraRadera
 5. Sover hon nåt på dagen? Kan du sova lite då? Det var det som räddade mig.

  SvaraRadera
 6. Förstår att det kanske inte var det du ville höra efter ett barn som sovit så bra, men 2-3 gånger per natt är ju bra för en 4-månaders! Ammar du eller flaskar. Min 5-månaders vaknar ca 2-10 ggr per natt men jag bestämde nu med andra barnet för att samsova, inte kolla på klockan och hålla räkning utan bara stoppa in bröstet och somna om. Hittills funkar det rätt bra. Med ettan sov han hyfsat fram till 4 månader men sedan blev det värre och som sämst runt 8 månader och då började jag sluta hålla mig vaken för att lägga ett sovande barn tilbaka i spjälsängen för det var ohållbart när han vaknade varje timme efter kl 1. Nu känner jag att jag inte orkar "bry mig" utan bara får göra det bästa jag kan av situationen. När jag lyckad somna om på en gång blir det ändå rätt många timmar per natt, även om sömnen är bruten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det där att sluta kolla på klockan gjorde en sån skillnad för mig, blev lättare att somna om och blev inte lika stressad. Och att hon sov jämte mig hjälpte också svinmkt.

   Radera
 7. Puss på dej! Önskar jag bodde närmare!!!

  SvaraRadera
 8. Att ha Siri i sängen bredvid oss i sängen har hjälpt mycket här. Nu är vi nog bara vakna 2-3 gånger varje natt, men eftersom hon bara ska ha nappen och märka att vi är där är det lätt att somna om.
  När jag ammade hade jag henne också vid sidan om mig så att jag kunde slumra samtidigt.
  Och sov på dagen! När hon sover! Och emellanåt en natt på soffan så får du sova.
  Hälsningar utan sömn i två år and counting

  SvaraRadera
 9. Lider med dig. Vidrigheten i den där sömnbristen är omöjlig att föreställa sig förrän man varit där. Hoppas, hoppas att hon börjar sova snart. Jag har, som du vet, tyvärr inga käcka råd att komma med...

  SvaraRadera
 10. En kompis sa att typ alla BVC's i Västra Götalandsregionen rekommenderar gröt på kvällen till bebisar som fyllt 4 månader. Allt för att föräldrarna (& barnen) ska få sova bättre. Vet inte om det är sant eller funkar men kanske värt att testa? Har själv en 6-veckors som vaknar "rätt" frekvent på nätterna samt en treåring som vill underhållas på dagarna, så- sänder en kämparkram i samförstånd! /Alexandra i Malmö

  SvaraRadera