fredag 4 september 2015

Sorg- frustrations- och glädjekrock i hjärnan

Så många känslor nu alltså, overklig sorg över bilder på gråtande familjer som motas bort av militärpolis med höjda batonger, det fullständigt vidriga twitterinlägget från Sverigedemokraternas Erik Almqvist men också alla underbara medmänskliga nyheter som kommer. Som att #vigörvadvikan fått in över fem miljoner kronor, att det rullar in miljoner även till Radiohjälpen och att den här snubben skippar en planerad Rom-resa för de anställda och skänker 400 000 kronor till en hjälporganisation istället (ja han får väl reklam nu värt mer än de 400k men ändå...).

Det finns krig, sorg och hat – men det finns även pengar i överflöd, kärlek och omtanke och det gör mig så himla glad. Som jag skrev på facebook i går: Hade världen sett ut som mitt Facebookflöde så hade snart alla problem varit lösta.

Och mitt i allt detta hemska så är jag så otroligt glad för allt roligt som händer i mitt liv. I mitt trygga, rika och fullständigt överflödsfyllda liv där mina barn skrattar så de kiknar och vi alla somnar varma och i säkerhet på kvällen. För det livet pågår ju också och även om jag gråter flera gånger om dagen så är jag megaglad över mina vardagliga ickekrigsrelaterade saker också. Som man ju är.

Men känsloregistret alltså. Fullkomligt utmattat.

2 kommentarer:

  1. Jag vet. Jag tittar FB tusen gånger i timmen och en gången gråter jag glädjetårar för hur folk ställer upp och engagerar sig och nästa gång gråter jag över döda barn, SD-idioter och inskränkta kommentarer.

    Jag är helt slut.

    Så dog en person i min närhet av cancer igår. Så det är mkt tårar det är det.

    SvaraRadera
  2. Erik Almqvist länken fungerar inte! :'( Jag vill läsa vad dåren hostat ur sig den här gången!

    SvaraRadera