torsdag 10 december 2015

Tjatar ganska mycket om tatueringsborttagning nu, men alltså?!

Jag vet inte om ni såg på SVT Plus för några veckor sedan, om en kvinna som fått allvarliga brännskador efter en laserbehandling? Kolla här annars, varning för känsliga bilder bara. Jag bloggade på A Bushel & a Peck-bloggen efter det avsnittet och är så klart ute mycket överlag på nätet och kollar vad som händer i branschen och kan ge ett extra tips också: Gå inte på något som heter "ny metod".

En ny metod är just ny och man vet därför inte vad det innebär i längden för kroppen att till exempel spruta in medel som löser upp färgen och gör att den tränger upp genom huden. Laser har inte heller funnits hur länge som helst, och skulle man lasra en helrygg på endast en sittning så är det så klart inte heller nyttigt, men färgen som lossnar från en normalstor tatuering vid en behandling har kroppen inga problem att ta hand om, förutsatt att man är frisk i övrigt och har ett normalfungerande immunsystem så klart.

Att överhuvudtaget injicera en vätska som ska lösa upp färgen, det låter ju helt befängt? En tatuering är inget slutet system, den där vätskan måste ju försvinna ut i blod och vävnad och om den kan lösa upp färg – vad kan den då mer lösa upp? Uuuuh.

1 kommentar:

  1. Om jag har vägarna förbi Malmö ska du få ta bort en liten sak på mig. Bara säger.

    SvaraRadera