lördag 12 mars 2016

Expressen debatt: Låt de som vill ha kejsarsnitt få detNu har jag tyckt saker igen. Jag skulle ju sluta med det egentligen, men blev tillfrågad av debattredaktören och jag är inte den som är den i den här frågan. Var så god att läsa!

4 kommentarer:

 1. Har svårt att förstå hur olika åsikter kring förlossningar kan skapa så mycket provokation. Varför måste ens eget sätt vara bäst? Bara för att en själv inte är rädd för att föda vaginalt behöver man ju inte döma de som är det och önskar något annat. Inte minst oron för att inte få plats på förlossningen och få föda i ensamhet tycker jag är ytterst befogad med tanke på de totalat orimliga arbetsförhållanden som råder på inom sjukvården över lag. Blir mycket beklämd av en del kommentarer som lagts på din artikel. Jag har fött vaginalt två gånger och känner mig trygg med att göra det den tredje gången också men skulle aldrig moralisera över den som har en annan erfarenhet än jag själv och därför önskar ett snitt.

  SvaraRadera
 2. Klart de vill att du ska tycka till, du är ju grym!

  SvaraRadera
 3. Jaha Mirijam,
  Hur har du tänkt dig att alla ska som ska föda ska ha ha kejsarsnitt,
  När du säger att narkosläkarna inte ens hinner med att lägga spiral eller epiduralbedövning.
  Tror du att det finns op.salar och personal till alla som ska föda om dem ska ha kejsarsnitt i stället.
  Ta och försök att praktisera på en operationsavdelning en vecka och titta efter
  Ha de bra
  Hälsar Tony

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men har du ens läst artikeln? Ingenstans påstår Mirijam att "alla som ska föda ska ha kejsarsnitt". Såklart inte. Det vore ju lika absurt att tvinga på kvinnor det som att tvinga på kvinnor någon annan förlossningsform.

   Läs om, läs rätt.

   Radera