onsdag 2 november 2016

Rensa rensa re-e-nsa
Så här ser det ut i vårt vardagsrum nu. Det ska in en tavelvägg, en större soffa, en riktigt stor matta, ett gäng amplar i fönstret och sen är det klart! Vid flytten så rensade vi så otroligt mycket, och lyssna på detta – allt vi äger finns nu i lägenheten. Fattar ni att det betyder att vårt förråd är tomt (okej, så när som på fyra vinterdäck som kändes fåniga att släpa in här)? Allt som vi äger nu är saker som vi gillar och behöver och använder, och resten är väck. Självklart ska det ner lite grejer i förrådet, men bara typ säsongsgrejer och sånt som vi verkligen ska använda på ett eller annat sätt, inte fyrtioelva lådor med oklart innehåll som ställts undan enligt out of sight out of mind-teorin.

Ahhhh, zen.

Innan flytten fick vi hjälp av några vänner att köra grejer från vinden till tippen, och en kille stod och kollade över min axel när jag rotade runt i lådorna och bara SLÄNG SLÄNG SLÄNG SLÄNG SLÄNG tills jag frågade om inte dom också hade ett förråd med massa skräp? Nej det hade dom inte, dom hade "ett litet utrymme under trappan där vi har julsakerna" och ett garage för förvaring av mc-delar. För en person som haft som livsmotto att den som har flest prylar när den dör vinner kändes det både obehagligt och otroligt befriande att höra om något så fullständigt verklighetsfrämmande.

Nästa projekt efter vardagsrummet (eftersom de andra rummen ju så klart fortfarande är kaos) är att göra barnrummet så pass inbjudande och smart att det lockar in ungarna dit istället för att dom ska släpa ut alla sina grejer i resten av lägenheten. Och – även funkar för föräldrar eftersom det ju är därför dom kommer med allt, för att de vill umgås. Men det är ju så o-tro-holigt tråkigt med golvlek efter ett tag, så nu måste jag klura ut nåt som gör att man kan ligga där inne och dricka kaffe och se ut som att man älskar att låtsasäta mat och leka med Briotåg utan att de märker att man gäspar käkarna ur led. Har ni knäckt koden så tipsa gärna!

5 kommentarer:

 1. Skönt med rens! Vi har en madrass på golvet som jag sytt ett överdrag till, på den ligger en massa kuddar och gosedjur. Gött att ligga där och halvsova/dricka kaffe/läsa böcker/busa. Dessutom går madrassen att använda till nattgäster 👍

  SvaraRadera
 2. Knäckt koden är kanske att ta i men vi har en 120 cm bred resårmadrass direkt på golvet utan ben (rummet fungerar också som extra rum för gäster, dottern sover på 18 mån sover i sin spjälsäng än). Jag ligger i sängen å slappar, som dessutom har en skumgummimadrass med omtag uppställd mot väggen längs sängens långsida (som ett ryggstöd typ) och en hög kuddar. Dottern kravlar upp å ner i sängen, utan risk att slå ihjäl sig. Kommer med en bok då och då, leker lite, studsar sedan vidare i rummet. Funkar bra för oss!

  SvaraRadera
 3. Vi körde också madrassmyshörna när barnen var mindre. Nu är de större (5 & 8) men fortfarande samma jobb med att få rummet lockande. Måste säga att största niten var när de hade rum på ovanvåningen i ett hus. De var never_ever där. Sen flyttade vi nyligen till lägenhet igen och de fick rum på samma plan som oss, och vi har pyntat med varsin färgglad målad hörna (en har guld, en turkos) & byggt upp varsin högsäng med lekhäng under. Detta rum verkar inbjuda till lek för nu stannar de oftare där inne än någonsin förr. Vi fixade deras rum innan något annat i lägenheten, så värt.

  SvaraRadera
 4. Hunden är den bästa inredningsaccessoaren! Mycket prydande, och med skön stil.

  SvaraRadera
 5. Drömmen! Men alltså, har du inte barndomsminnen typ teckningar och grejs från när du var liten? Har du slängt allt sånt eller har du aldrig haft? Undrar mest över det fantastiska konceptet att inte ha något i förrådet.

  SvaraRadera