lördag 21 januari 2017

Budgetrenovering av barnrum

Vi bor i hyresrätt, och har turen att ha en hyresvärd som inte är så brydd om det här med att måla om. Gött - för två av sovrummen var lite risiga när vi flyttade in, och det kändes att en ommålning var nödvändig. 


Så här såg det ut före. Före före-bilden var möblerna aningens närmare väggarna, men det förstod ni nog. Nåväl. Att det tagit 2.5 månad att få tummen ur att fixa detta beror ju på tre miljarder andra faktorer också, men en av dem är att det känts som ett otroligt jobbigt projekt att tömma ett helt rum, måla väggarna fina så att taket plötsligt ser uppenbart omålat ut och vara tvungen att måla det också. Störigt värre, speciellt eftersom inte hela väggarna var kassa utan det var småmärken och skrap och någon fläck här och där efter möblemanget som störde. 

"Åhmenåh, det hade ju räckt att bara måla typ halva väggarna, eller ja, lite högre på nåt ställe!" suckade jag igår och så ba PLONG! dök det upp en liten glödlampa ovanför mitt huvud i sann Kalle Anka-stil. För så KAN man ju göra?! Det är bara att inspokolla på Pinterest så hittar man mängder av trötta föräldrar med skrap- och fettmärken på väggarna som kamouflerat det hela genom att måla över det värsta och referera till det som #mountainkidsroomwall i sina taggar. Ett par aningens mer avancerade målningar gick så klart att hitta, men jag hade inga planer på att härmapa mig allt för mycket, utan smackade upp ett gäng mintgrå (jo, det är en färg?) berg på väggen och sen var det bra med det! Kolla vad fint! OBS att alla leksaker förpassats till andra änden av rummet, golvet ser vanligtvis ut på precis samma sätt som hos de flesta andra 1.5- och 3-åringar. Alltså kaos. 

Och i morgon ska vårt sovrum få sig en makeover också, tjoho! 

7 kommentarer: