söndag 12 februari 2017

Kämpa Malmö

Fram tills nu har jag mest känt att om man inte är fel person på fel plats vid fel tillfälle så är man safe. Känner inte riktigt samma sak nu.

11 kommentarer:

 1. Han ska ha varit med och kidnappat och våldtagit en kvinna under pistolhot, men friades trots hennes vittnesmål, i brist på bevis. Säger inget om vad han förtjänar och inte, men jag tänker att han ändå var lite mer av en måltavla än säg, du och jag.

  SvaraRadera
 2. Håller med Fiat!
  Han har kidnappat en kvinna underpistolhot, körde henne till en lokal där det väntade ytterligare fem män och utsatte henne för synnerligen grov våldtäkt.. han är dömd för narkotikabrott och grov olovlig körning..
  What goes around...

  SvaraRadera
 3. Har full koll på detta, hängde på Flashback halva kvällen igår. Litar dock inte det minsta på att snubbar som skjuter andra snubbar mitt på Möllan klockan halv åtta på kvällen kan sikta.

  SvaraRadera
 4. Ok, jag trodde du menade att han var 'fel kille på fel plats', men då är jag med. Jag förstår verkligen din oro att du/någon oskyldig, skulle bli träffad av en felsiktad kula!

  SvaraRadera
 5. Fy fan ja, bodde på Möllan en vända 2007-2009 efter några år i Göteborg och rörde mig mycket ute...kände mig aldrig särskilt otrygg. Nu däremot skulle jag inte känna mig så bekväm tyvärr vilket är så jävla synd pga älskar ju Malmö, min hemstad.

  SvaraRadera
 6. "Säger inte om vad han förtjänar eller inte.." och "What goes around comes around". Alltså, va? När blev det OK att tycka att "så länge de (kriminella) skjuter ihjäl varandra är det OK" och reducera en människa till endast hans (i det här fallet, tydligen vidriga och ap-pissiga) handlingar?

  SvaraRadera
 7. Om jag uttrycker mig såhär: Hade jag tyckt att det var mer förfärligt om säg, en hårt arbetande, laglydig tvåbarnsmamma, blivit dödad av en förlupen kula än han som blev skjuten nu?
  Oh hell yes! Alla dagar i veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men VARFÖR måste du uttrycka dig på det sättet alls? Varför måste du väga ett människoliv mot ett annat? Jag gick förbi, på väg från ICA och skulle gå tvärs över Möllan hem till lägenheten på Simrishamnsgatan som ligger ungefär 200 meter från där mannen skjutits, typ fem minuter efter han sköts. Jag är mamma till en 6 månaders och en 1,5 åring. Jag går förbi där varje dag - på väg till lekplatsen/förskolan/gymmet/affären. Och det var såklart så jäkla obehagligt att tänka på att jag kunde kommit lite tidigare och att Knut och Hedvig kunde varit med i vagnen. Och jag tänkte att det var tur att de inte var med och att vi inte var där. Men jag tänkte INTE "hellre han än jag". Och tänker man det tycker jag, rent ut sagt, att man ska hålla tyst om det.

   Varför är det viktigt att säga så? Vad leder det till för något bra? Varför kan man inte tänka att han också varit barn, också har en mamma, också någon gång varit en person som inte var en skitstövel. Varför kan man inte hålla fast vid de tankarna och fortsätta tänka att ingen borde bli skjuten? Inte en tvåbarnsmamma. Men heller inte idioter. Och stanna där och lägga av med att värdera människor - det tycker jag man ska göra.

   Radera
  2. Jaa, det var ju en respons på hur jag uppfattade Mirijams kommentar om 'fel person på fel plats'.

   Du verkar ju vara en otroligt storhjärtad, accepterande, förlåtande och korrekt person och ändå tolkar jag din kommentar som att jag inte borde vädra min åsikt?
   Att jag ska hålla tyst med den eftersom jag inte tycker som du?
   Men nej, det vore ju otroligt odemokratiskt så det måste jag väl ändå ha missuppfattat?

   Radera
  3. Du har inte missuppfattat. Om man är av åsikten att "what goes around comes around" när en person blivit skjuten till döds tycker jag att man kan hålla tyst om det.

   Och tack! Som storhjärtad, accepterande, förlåtande och korrekt uppfattas jag gärna. Kul att du tycker det!

   Radera
 8. Här är det bara farligt att gå i skogen när det är älgjakt.

  SvaraRadera