torsdag 23 mars 2017

En liten frågeställning ni kan diskutera vid matbordet

Fundera lite på detta och meddela mig när ni har ett bra svar: Varför finns det fortfarande dam- och herrcyklar?

7 kommentarer:

 1. Verkligen jättejättekonstigt. Vill dock minnas att det var en tråd om det för ett tag sen i Aporna-gruppen på Facebook och någon snubbig snubbe ihärdigt mansplainade fördelarna med s.k. "herrcykel", inklusive att det INTE var några problem att kliva av och på med kjol, trots att han hade i princip alla emot sig. Ganska underhållande tråd.

  Förstår verkligen inte syftet med "herrcyklar" överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 2. Har inget svar på din fråga, men har noterat att på sonens högstadieskola är klassiska damcyklar helt klart populärast bland killarna. Jag förstår dem!

  SvaraRadera
 3. Kanske för att fortsätta befästa idén om skillnader mellan män och kvinnor? Jag skulle aldrig vilja ha en herrcykel. Det känns läskigt att kliva av och på sådana tycker jag. Dock har jag hört av en tjej som köpt en herrcykel att herrcyklar är snabbare, men om det stämmer vet jag inte!

  SvaraRadera
 4. Det cykelhandlaren lite tveksamt svarade är att herrcykeln är "stadigare", men hur många gånger har man varit med om att ramen på en bra cykel har skakat sönder? De kallade det också lågt respektive högt insteg, vilket jag tyckte var könlöst och trevligt.

  SvaraRadera
 5. För att vi kvinnor alltid har långkjol och det är mycket smidigare med specialarcykel då. Såklart.

  SvaraRadera
 6. Jag tänker såhär - cyklar med högt insteg (aka herrcyklar) är bra för typ sport där man vill ha en stabil ram av lätt material. Jag har själv en dam-racer, som ju då ser ut som en herrcykel men storlek och proportioner är anpassade efter en damkropp, som jag använder när jag cyklar på landsväg. I stan, för vardagscykling är ju lågt insteg (aka damcykel) helt oslagbart!

  /mvh en som i samband med avstigning trasslat in kjolen i sadeln på en för stor herrcykel med mkt smärtsam vurpa som följd (tänk cykelstång mot kön när fötterna inte når till marken)

  SvaraRadera
 7. Borde inte alla cyklar vara damcyklar? Hur kul kan det vara för män att landa med skrevet mot ramen?

  Ann Margret

  SvaraRadera