söndag 8 oktober 2017

Litet tillägg till föregående inlägg

Alltså, det är klart att jag var glad även innan resan, men jag kan inte direkt minnas sist jag fick en sådan där bubblande frustande nästan kissa ner mig-skrattattack. Och det fick jag varje dag på semestern. VARJE DAG. Balsam för själen, som sagt.

5 kommentarer:

 1. Så avis på resan, såg helt underbart ut! Jag har en fråga.. jag ska ha barn i vår och du är en förälder här ute o cyberspace som jag litar på. Jag skulle vilja ha lite tips på viktiga saker att ha när bebin kommer? Saker som används som man kanske inte tänker på, Så man inte köper en massa skit och saker som ligger och slarvar. Skulle vara så tacksam för svar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Får jag också svara? En sak jag tycker var superbra var babynest. Min syrra sydde ett, men det finns också att köpa. Det var bra för då kan den lilla bebisen ligga i det när hen sover och känna sig lite ombonad. Vår son hade liksom svårt att hålla balansen på rygg när han var riktigt liten!

   Leksaker behöver man inte köpa. De kommer till en ändå! Vi hade dock en bok i tyg som prasslade, som vi köpte under graviditeten. Den har han lekt MYCKET med!

   Snuttefiltar tycker jag är toppen! Både för att torka rinnande mjölk vid amning/matning och för nattning. Napp kan vara bra. Nappflaska ifall man vill/behöver ge mat så också/bara. Vi köpte en med en slags ventil i botten (antikolik - sen vet jag inte om det hjälper mot kolik). Blöjor. Om du vill köra på tygblöjor så köp gärna några av någon sort och testa! Kan vara klurigt i början (upplevde vi) och det är alltid gött att ha engångsblöjor som komplement t ex på natten. Spjälsäng köpte vi senare, när bebisen var några månader. Barnvagn är alltid bra att köpa i rätt god tid - finns bra begagnade för typ 3000 spänn (fundera på vilken typ ni vill ha pga DJUNGEL). Babyskydd till bilen kan man hyra från t ex NTF eller köpa. Någon eller några filtar.

   Bärsele köpte vi senare, inte innan han kom. Det var bra. Vi var och provade en när han var ca 2 månader och då var han för liten. Vi köpte en ergobaby när han var ca 6 månader.

   Man kan FÅ saker av folk. Allt möjligt, mkt kläder. Både bra och trökiga grejer. Det är gött för då kan man gå igenom, rensa, sortera i storlekar och tvätta upp innan. Man kan hitta mycket på second hand.

   Diskmaskin och tvättmaskin är också gött!

   Miriam har säkert andra tips! :) Hoppas att mina var till någon nytta, även om det inte var jag som fick frågan...

   Vi gjorde en ekonomisk plan för hur vi skulle ha råd med allt. Vill du läsa den så hittar du den här: http://tovetankar.blogspot.se/2016/12/var-ekonomiska-plan-infor-bebisens.html

   Skötbord och badbalja glömde jag skriva. Kan vara bra att ha även om golvet att byta på och handfatet att bada i kan funka till en början!

   Lycka till med allt! :) Och stort GRATTIS till graviditeten! :)

   (bindor, ylleskydd till brösten pga det kan läcka mjölk, kamera!)

   Radera
  2. Åååh Tack vad snällt <3

   Radera
 2. Om Ogaga Kunta kan göra mig rik så behöver jag ju inte fundera på vad jag ska köpa till ungen, utan bara köpa ALLT.

  SvaraRadera
 3. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  SvaraRadera