onsdag 18 oktober 2017

Snälla Killar™ är bara ett annat ord för Dumma Killar™Alltså... den här hetsen om att dela upp snubbar i snälla och dumma som börjar komma nu i #metoo:s kölvatten. Efter att som kvinnligt kodad människa levt på den här planeten i 37.5 år så måste jag berätta en sak om Snälla Killar™. Beredda? Okej, här kommer det:

Snälla Killar™ är inte snälla. Snälla Killar™ är i själva verket väldigt ofta riktigt jävla vidriga.

De kanske inte slåss med de andra snubbarna på skolgården/på krogen. De kanske inte är otrogna mot sina flickvänner, eller snattar, eller snor bilar eller knarkar eller vad det nu är alla Dumma Killar™ gör, men de är aldrig så trevliga som de vill ge sken av att vara.

Så här gör Snälla Killar™mot tjejer: De torkar våra tårar när vi blivit sårade av Dumma Killar™. De kommer kanske över till våra lägenheter och äter mat ihop med oss och lyssnar när vi ältar om hur jävla knäppa i huvudet våra Dumma Killar™är. De sitter bredvid oss i soffan och kollar på film och äter godis och påpekar ofta vilka i filmen som är Dumma Killar™ och vilka som är som dom. Dom snälla.

Dom är lite som tjejkompisar, fast killar. Som vill ligga med en. Men eftersom vi ser dem som vänner så får de inte ligga, precis som vi inte ligger med våra tjejvänner som vi inte är sexuellt attraherade av. Men sådant fattar inte Snälla Killar™. Snälla killar™ tror nämligen att de genom sitt killpratande, filmtittande och godisätande har rätt till en gentjänst. De har ju varit så snälla. Gått till Ica och handlat och lyssnat på timvis av babbel om kärlekssorg och lagat mat och plockat in i diskmaskinen och kanske hållit vårt hår om vi blivit fulla och kräkts.

Då är det väl inte mer än rätt att dom ska få bli vår nya kille?

Då är det väl inte mer än rätt att dom ska få sitta precis lite för nära, ta på oss lite för mycket, skriva lite för intima sms? Trots att vi inte visar minsta lilla antydan till att vi vill det. Tvärtom. Men Snälla Killar™ tänker inte på oss tjejer. De tänker på sig själva och sina sårade egon och utan att de själva märker det så har de förvandlats till Dumma Killar™ utan att ens märka det själv. De är så jävla creepy på ett lismande och inställande sätt, och det går aldrig att på ett vettigt sätt avsluta relationen eftersom de ju faktiskt inte har gjort något fel som går att peka på, de är bara så sjukt obehagliga och konstant på gränsen till vad som får räknas som socialt accepterat beteende.

Och innan man vet ordet av så ligger man och sover ruset av sig och vaknar på natten av att en snäll kille ligger och trycker sitt stånd mot ens lår och har sina händer på helt fel ställen och andas äckligt på en och man låtsas vakna och snubblar upp på toaletten och låtsas som att man inte märkt någonting för man skäms så otroligt mycket å den snälla killens vägnar. För att han är så pantad att han inte fattar att om jag hade velat att något skulle hända mellan oss så hade det redan hänt. Och sedan sitter man där på dass och nyktrar till och undrar vad i helvete man ska göra för det går ju inte att gå ut igen, till sovrummet och den snälla killen och hans trevande händer.

Och sedan går livet vidare, med en kvinna som vet exakt vilken vidrig människa den snälla killen är, och en man som gråter ut på sociala medier om att det är så synd om alla Snälla Killar™eftersom tjejer bara dras till bad guys.

Jag hatar Snälla Killar™.

4 kommentarer:

  1. Snälla killar are the worst. Ryser i hela kroppen när jag läser..känner igen det beteendet så sjukt väl. Usch. Skitbra formulerat! Tack för att jag fick titta in här - första gången. ❤️

    SvaraRadera