torsdag 16 februari 2017

Meddelande till mig själv från mig själv

 
Hade jag vetat här - i augusti 2015 - att jag i februari 2017 skulle gråta varje gång sömnen kom på tal under det årliga besöket på företagshälsovården så... ja, jag vet inte? 

Mvh/ min tvååring sover fortfarande inte

tisdag 14 februari 2017

#motheroftheyear
Idag på förskolan pratade dom om kärlek och om vad man själv och ens familjemedlemmar älskar. Då fick jag detta sms:et. Vid hämtning fick jag även ett hjärtformat kort med texten "jag älskar min mamma för hon hjälper mig att bygga tågbana".

Och i morse väcktes jag av att han klappade på min arm och sa "Jag äskar dig mamma, jag äskar att mysa med dig", alltså: ❤❤❤!

söndag 12 februari 2017

Kämpa Malmö

Fram tills nu har jag mest känt att om man inte är fel person på fel plats vid fel tillfälle så är man safe. Känner inte riktigt samma sak nu.

lördag 11 februari 2017

Lördag i ett antal bilder

  

Morgonkaffe ackompanjerat av morgonsol - tio tummar upp! 

 

Hund- och enbarnspromenad i solen längs med Ribban = tio tummar upp. 

Humorn i att folk (inkl vår familj) på allvar tycker att detta klassas som rimliga pulkabackar = tio tummar upp. 

 

Att Steffe har ont i knät = tusen tummar ner. 

 

Besöket i parken med barnen = fyra tummar upp. Kunde fått högre betyg om inte barnen synkroniserat skrek om hur kallt det var och att de ville åka hem till Carin och Otis. 

Blicken på fågeln där uppe till vänster = tio tummar upp. 

 

Carins monstera = tusen tummar upp. 

torsdag 9 februari 2017

Snart. Snart är det vår. Bara resten av månaden kvar.

 

Carpade den lilla vinter som vi plötsligt fickObs, YEY ROSA HÅR! Tänkte att det kunde vara härligt och vårigt nu när det praktiskt taget ÄR vår, tänkte jag för ett tag sedan. Tji fick jag för i dag var det plötsligt vinter. Det känns precis som minen visar.Nåväl. Är det vinter så är det, och det har alltså inte varit snö här hittills den här säsongen. Vi slängde därför in barn och pulkor i bilen efter förskolan och körde ner till Västra Hamnen för att bestiga de små kullarna vid Scaniabadet. Kolla dessa små pulkaproffsen! Syns ju lång väg att deras arma moder är uppvuxen i Ångermanland och vuxet snöproffs. Juno var först livrädd men sen glad, Sigge var lite mer rock'n'roll från start.Kollade på låtsashajar vid Titanic (det heter så) innan vi fintade ungarna med några extra åk innan vi åkte hem. Ingen fick något större sammanbrott, ingen grät jättemycket, ingen frös ihjäl och onsdagstacosen smakade extra gott när vi kom hem efter att vi lajvat Korrekt Småbarnfamilj™ i en och en halv timme.

Och JUST DET, det fanns en mamma med två barn som hette Sigge och Juni i samma pulkabacke, var inte det lite sjukt? Tobbe ba: Ursäkta, men heter dina barn Sigge och Juni? Våra heter Sigge och Juno!", men mamman verkade inte ens bli en promille så förvånad/impad som vi blev. Erkänn fräsigt?

tisdag 7 februari 2017

This just in: fick godkänt på magnetkameraundersökningen!!!Jag vet inte hur det är med er, men själv har jag ju legat (mer) sömnlös (än vanligt) efter att jag fick huvudet och bröstryggen (heter det väl) undersökt förra veckan, i jakt på fynd som kunde förklara vad i hela helskotta min kropp sysslar med. Svaret var: du har inte MS. Det var även: nej, borrelia kan inte ge sådana symtom så det tänker vi inte kolla, samt: händer det igen så sök hjälp akut igen. Vi släpper dig nu.

Ska nu fokusera på the flip side (jag är frisk!) och inte på the downside (min kropp beter sig jättekonstigt) och njuta över att jag nu är clearad från ett helt gäng trista diagnoser – MS, ALS och hjärntumör till exempel. Bra win på den!