Jobba med Mirijam!

Fram till 1 juli 2014 är jag föräldraledig, men om det finns tid så är jag inte den som säger nej till ett frilansuppdrag. Här kommer en lång lista på sånt jag gjort tidigare i mitt liv.
Vill du veta mer om mig? Vad roligt! Jag älskar att berätta om mig själv.

Du når mig lättast på mirijam.geyerhofer@gmail.com eller på 070-352 72 53.

Hoppas vi hörs!
Mirijam
.................................

Jobb
2014- 
Föräldreledig från 1 januari, men tar i mån av tid på mig frilansjobb.

2012-2013
Programanställd från augusti som programledare/sidekick på Morgonen med Anders Liljeqvist, P4 Kristianstads morgonprogram med sändningstid klockan 6-10 varje vardagmorgon. Förutom att prata i radio bokade jag gäster, uppdaterade webb, Facebook och vårt Instagramkonto.
Födde barn i augusti 2013 och min programanställning tog slut vid årsskiftet -13/-14.

2007 – 2011 Redigerare på Kvällsposten. Vikarie från 2007, tillsvidareanställd från januari 2009. Inhopp som reporter och bokrecensent. Valde att inte följa med när all sidlayout flyttades från KvP i Malmö till Expressen i Stockholm i december 2011.

2007–2011 Tillsvidareanställd på Svensk Fallskärmsport, Svenska fallskärmsförbundets medlemsmagasin. Redaktör och skribent som tillsammans med två andra redaktörer tog fram varje nytt nummer, från idé till text. Även en del foto och inhopp som redigerare.

2007–2008 Vikarie på Egmont kärnan. Ett flertal inhopp som redaktör på När& Fjärran och Julia.

2007–2008 Tillsvidareanställd på Media Resurs, Malmö. Redigerare och skribent. Skrev för bland andra Metro jobb, Sydsvenskan Innovator och Malmö stad. Redigerade allt från featurebilagor till annonser. Även uthyrd som redigerare till ATL.

Frilansjobb2014- Frilansuppdrag som digital redaktör för Svenska Fallskärmsförbundet.

2013- Skriver krönikor för Kristianstadsbladet varannan fredag från september. Pågående.

2012 (januari-oktober) Frilansare med FA-skatt. Layoutuppdrag för bland andra Egmont Kärnan och City Skåne. Skrivjobb för bland andra City Skåne (feature) och ToppHälsa.

2008 Redaktör, Pets. Får i uppdrag av Egmont Kärnan att göra om tidningen, bland annat se över layout och textlängder. Totalansvar från idé till tryck inklusive all layout och bildbehandling.

2008 Julia, Egmont Kärnan. Personporträtt, kändisreportage.

2007 Krönikor, Dygnet runt.

Ideellt arbete
 
2007–2008 Redaktör för Skånes fallskärmsklubbs klubbtidning Gässlingen.

2006 Inhopp som skribent på Svensk Fallskärmssport

Utbildning
2006–2007 Skurups folkhögskola, journalistlinjen.
Sex veckors praktik på Kvällsposten (fyra veckor som redigerare, två som nyhetsreporter). Layoutchef på klassens avslutande tabloiduppdrag.

Före 2006 då?
Jag satt självklart inte och rullade tummarna innan jag blev journalist. Däremot jobbade jag med precis allt möjligt förutom just media, mestadels inom serviceyrken som hotell- och restaurang, inom vården och som väktare. Är med andra ord väldigt social och en hejare på att koka kaffe.

Övriga bra att veta-grejer
Mac-människa med goda kunskaper i InDesign och QuarkXPress. Kan Photoshop (okej, skulle kanske inte komma undan med lodjurstricket, men jag har frilagt min beskärda del av ulliga kattungar), Newspilot, Scoop och OpenStore. Jag tar fina bilder och har b-körkort och egen bil.

Referenser
Absolut, faktiskt riktigt bra sådana! Fås på begäran. Eller googla mig, jag är väldigt lättgooglad.