söndag 4 september 2011

Linn ♥ McDreamy

Ni vet Linn? Klart ni vet. Så här i slutet av helgerna brukar hon ibland få lite söndagsångest och skriva inlägg som handlar om att hon vill kramas, ligga, eller bara ha någon att bakisäta ostbågar med i soffan. För det vill man ju.

Och så tänker man att det är ju minst sagt jävligt märkligt att Linn inte har någon som sällskapar henne i soffan på söndagar (och andra dagar också för den delen) eftersom hon är både rolig, smart och snygg och normal i hövvet, ingen klängapa, ingen svartsjuk galning, inte hemlös, har ett jobb osv. PLUS att hon är helt sjukt bra på att laga mat, jag menar – hade hon inte bott i Stockholm så hade JAG blivit ihop med henne. Obs alltså att hon är straight, så det hade ändå inte funkat.

Anyho, eftersom jag funderade på det här så tänkte jag att hon kanske bara måste få presentera sin ofantliga perfektionism för resten av världen, så jag slängde ihop ett litet frågeformulär för att se vad hon tycker och tänker när det gäller kärlek och förhållanden. Tanken är såklart att Den Rätte ska läsa detta och ba: OH MY GOD, HON FINNS JU, HON FINNS JU" och sen ska de leva lyckliga i alla sina dagar. Smart va? (Klart det är smart, jag kom ju på det.) Nu börjar vi:

Vissa tycker att "förhållande" är ett tradigt ord som betyder "sluta leva och bara umgås med sin partner 24/7" eftersom det var så deras förra relation såg ut. Hur tycker du att ett perfekt förhållande ska vara?
Jag måste ju kanske börja den här intervjun med att påpeka att jag avskyr ordet perfekt. Därmed kommer jag i denna intervjun byta ut perfekt mot det lite mindre starka adjektivet bra. Alla med? Okej.
Jag tycker att det är jätteviktigt att vara två personer i ett förhållande. Min största skräck är att jag ska bli en vi-tjej. ’Vi gillar vitt’/’Vi äter inte gröna saker’/’Vi lyssnar på Leonard Cohen’. Ja, ni fattar. Såklart vill jag ju dela grejer med min kille och jag vill ju givetvis att vi ska kunna (vilja) hänga med varandras kompisar, men jag tror också att det är viktigt att få vara lite själv ibland. Framförallt kanske för att man ska komma ihåg vem det var man faktiskt blev kär i och undvika att bli en förhållandemorph.

Man är ju gammal nog att inse att skönhet kommer inifrån, men det finns ju ändå vissa grejer som man tycker är lite mer... tja, attraktiva. Vilka är dina?

Alltså jag tror att jag har viss en smak, men varje gång jag tror det så visar det sig att det har jag inte alls. Först trodde jag att jag var med i ’tall dark and handsome’-klubben, men njet. Då blev jag kär i en blondin. Som var kort. Men om jag nu måste dra upp lite grejer så är ju lång en bonus.Och breda axlar är ju fint. Och tatueringar. Herregud vad jag gillar tatueringar! Och skäggstubb är hett, är dock inget stort skäggfan. Mustasch och sideburns är däremot kanske ingen jättehit. Men på riktigt så ligger utseendet så himla mycket i utstrålningen och den går ju inte att beskriva. Men en rolig kille är jävligt attraktiv. Alltid.

Du är ju en sjuhelvetes kock. Hur viktigt är det att din framtida man kan laga mat? Eller överhuvudtaget är intresserad av mat? Eller för att snacka klarspråk: skulle du kunna vara ihop med en Billys panpizza-kille?

Ja, det där har jag också funderat på. Vill jag ha konkurrens i köket liksom? Det är ju där jag kan glänsa lite och dessutom är jag lite av en kontrollf***a i köket så jag lagar inte gärna mat IHOP. Att få laga åt nån eller bli lagat till – gärna. Men att stå där och vara två personer som gräver i grytorna, no thank you. Men tillbaka till din fråga; jag skulle inte kunna vara tillsammans med en kille som inte gillade mat. Eller liksom helt enkelt inte brydde sig om jag lagade makaroner eller porterstek. Obs att bägge är goda, men det är ju skillnad. Det är det ju.

Hur ser en perfekt helg ut för Linn och McDreamy efter 1) Tredje dejten? 2) Tre år? 3) 30 år?
App app app, Majsan. Nu är vi på det där med perfekt igen. Men en bra tredjedejthelg: hemmamiddag på fredagen. Bli lite vinfulla och skratta. Alltså, Majsan. En hel helg?! Oh the pressure här nu. Jallefall. Fredag vill jag bli full, skratta och ligga. Lördag vill jag äta göttig frukost, dricka kaffe och läsa tidningen (ser ni annonsen för det perfekta livet framför er nu?) och sen javenne gå på nåt kulturellt? Se på sport? Ligga? Lördagkväll är väl kul att göra nåt med andra och söndagen kunde vara en replika på lördagens början, fast liksom aldrig röra sig utanför hemmet. Typ ligga i soffan och kramas och kolla på serier eller läsa bok. Tre år är väl ungefär samma sak. Trettio år är också ungefär samma sak. Eventuellt kan fler personer få vara med efter ett tag. Eh, alltså inte på DET sättet. Jag jobbar inte så.

Dina jobbtider är ju ganska normala kontorstider. Spelar det någon roll hur din kille jobbar, blir du till exempel en klängranka på helgen om ni inte kunnat ses under hans kvällsjobb-vecka? Och stalkar du ihjäl honom om han är på jobbresa över helgen?

Klart att det vore skittrist om vi jobbade tvärtomtider så vi aldrig kunde ses eller var begränsade till att ses typ mellan 18.30-21.00 på tisdagar och 6.15-12.00 på söndagar. Man vill väl inte ha tvättid oftare än man kan få hångla liksom? Men jag är inte klängig. Och jag stalkar inte ihjäl honom om han åker på jobbresa.

Vill du ha barn? Har du satt en tidsgräns, typ "om jag inte hittar någon innan jag är 35 så åker jag till Danmark och skaffar en unge själv"?
Ja, jag vill ha barn. Jag vill jättegärna ha barn och det är nog det enda ’kravet’ jag har på min framtida kille. Lika lite som jag kommer ångra mig kommer ju nån som inte vill ha barn ångra sig, så där tror jag att det är bäst att vara tydlig från början. Och nej, så har jag inte tänkt. Jag är bara tjugoåtta och vill inte ens tänka att jag inte skulle träffa nån att få en familj med. Och OM det skulle bli så så skulle jag hellre adoptera än åka till Danmark.

Förklara i snabba drag din syn på:
1) Svartsjuka
2) Trohet
3) Sex
4) Äktenskap


1) Jag tror inte på svartsjuka. Det är ett beteende som kommer ur osäkerhet och den måste man hantera på egen hand. Jag fattar grejen med att man blir lite svartsjuk om nån stöter på ens kille/tjej, men man måste ju vara så pass trygg i den andre att man vet att den aldrig skulle agera på det.
2) En självklarhet. Om man inte vill vara trogen så finns det ingen vits med att vara ihop.
3) Viktigt. Kemi är jävligt viktigt i ett förhållande tror jag.
4) Jag tycker det är tufft att vara gift. Men vill inte gifta mig i kyrkan eller ha ett ’sagobröllop’. Men att stå och säga att man vill leva med nån resten av livet är ju jävligt häftigt.

Hur skulle dina ex beskriva dig som flickvän?
Jag vet faktiskt inte. Med risk att skrämma bort samtliga som har hängt med ner hit så har jag inte varit i ett förhållande på jävligt länge och jag tror att jag har ändrats som person sen dess.

Berätta om dig själv. Vad kan du erbjuda den lyckliga kille som blir din framtida pojkvän?
Oj. Kan inte du berätta istället? Det är så svårt att sälja sig själv. Närå. Hej, jag heter Linn och jag är (snart) tjugoåtta år. Jag bor i Stockholm och gillar långa höstpromenader och ett glas vin framför brasan med raggsockar och knullrufs. Eller så gillar jag vin, mat och att skratta och skiter lite i hur var eller när det sker. Jag gillar att läsa och hatar att bära saker. Gillar att laga mat, hatar att dammsuga. Jag är lite av en pedant när det kommer till att fälla ner toalettlocket och inte ha smörkniven i kylskåpet, men i övrigt tror jag att jag är rätt charmig. Tills jag blir arg. Det blir jag inte så ofta, men om jag blir det blir jag jättearg. Däremot är jag inte det minsta långsint. Sen är jag faktiskt ganska rolig. Det känns ju hemskt att säga det själv, men jag har hyfsad självdistans och skrattar högt och mycket. Och jag hatar pretentiösa jävlar. Skitsamma om man gillar The fast and the furious (which I do) eller Lost in translation (which I don’t). Jag gillar förövrigt att titta på sport. Och sova länge. Och hångla. Jag älskar att hångla.

-----
VILKEN TJEJ VA? Så nu kan ni som vet med er att ni har det PERFEKTA pojkvänsmaterialet till Linn, be honom surfa in på Linns blogg och kolla in henne. Sprid ordet vettja, annars får ni inte komma på det framtida bröllopet och festa med mig, Linn och McDreamy. Och den festen vill ni ICKE missa.

8 kommentarer:

 1. Asså... Jag HAR en kille åt Linn! Han var här i går och käkade kräftor. Då skulle Linn och jag bli typ grannar, vilket vore skitskoj. Grannar i Sundsvall dock. Funka?

  SvaraRadera
 2. Linda: du får väl kolla om han är up for it, men det låter ju hemskt trevligt. Om han pratar norrländska är han i princip hemma för det är det finaste jag vet.

  Till alla andra: ja, jag har mutat Majsan att skriva så fina grejer.

  SvaraRadera
 3. Nu har jag bloggat, twittrat och facebookat om detta. Hade jag varit singelkille hade jag redan raggat järnet på Linn.

  SvaraRadera
 4. Alltså, nu är jag ju ingen singelkille och jag har inte så många över heller (vill ha alla själv) men jag skulle kunna tänka mig att kompisdejta Linn lite för hon verkar ju fekkin awesome! Vad säger du Linn? Vin och skratt är ju liksom sånt jag äjsar rakt av!

  PS. Mirijam, när du gift bort Linn, kan du få mig bortgift med?

  SvaraRadera
 5. Jaa, och ni måste faktiskt blogga om hur det går för ni blir man ju jähättenyfiken.

  Lyllos mannen som får Linn, ett kap ju.

  SvaraRadera
 6. Jag tänker igen inte helt osökt på min bror, som jag nämnde för Linn i en kommentar för ett tag sedan. Ska kolla om man menar allvar med att han typ är kär (vilket han helt baserar på humornivån i den underbara bloggen.)Ett plus är ju att han är norrlänning. Och han älskar vin (jobbar som bartender) och han är hur rolig som helst.

  Fast jag vet inte om jag vill skicka ned honom till Stockholm igen, nu när han äntligen har återvänt till Umeå efter sju år utomsocknes.

  Självisk? Ja... (Skäms en aning nu...) Men jag tror också att han skulle vara perfekt för Linn. Och Linn skulle vara perfekt för honom. Så jag måste väl ge mig.

  Återkommer...

  SvaraRadera
 7. berättaren: Alltså jag tycker ju verkligen att du borde tuta ihop oss nu. Faktiskt.

  Och La Linda: Jag är alltid på för kompisdejtande. Det är kul med nya kompisar!

  SvaraRadera